Bulajić: Nisam se izvinjavao Jeliću, samo sam bio pristojan

“Ukoliko novinar u ovome vidi neko 'pravdanje' zbog 'neiskustva opozicije' (ili moje lično), onda ostavljam čitaocima da sami presude"
98 pregleda 1 komentar(a)
Strahinja Bulajić, Foto: Boris Pejović
Strahinja Bulajić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2013. 15:09h

Poslanik Demokratskog fronta Strahinja Bulajić reagovao je na tekst “Birači sami da presude koliko je vjerovati DPS-u”, navodeći da se nije izvinjavao poslaniku DPS-a Zoranu Jeliću tokom saslušanja pred Anketnim odborom za aferu “Snimak”.

On je kazao da je prema kolegi pokazao elementarno civilizovan odnos. U tekstu koji se bavio analizom rada Anketnog odbora navodi se da je opoziciji nedostajalo iskustva a kao primjer se navodi Bulajić “koji se pravdao kolegi iz Odbora za ekonomiju Jeliću što mora da ga sasluša“. Bulajić se pozvao na zapisnik sa sjednice, a u kojem, kako je naveo, piše:

"Zaista mislim da je pitanje iskustva - neiskustva stvar lične percepcije i ne sporim Vašem novinaru/ki pravo na stav. Možda sam neiskusan iz ugla Vašeg novinara/ke, ali to moje „neiskustvo“ me je naučilo da uvijek imam pisani trag onoga što javno izgovorim. Kolega poslanik Zoran Jelić bio je prvi koga je Anketni odbor pozvao da da izjavu vezano za aferu „Snimak“, a ja prvi koji je postavio pitanje.

Tom prilikom rekao sam sledeće: „Gospodine predsjedniče, gospodine zamjeniče predsjednika, uvažene kolege. Gospodine Jeliću, želim da Vam se zahvalim što ste se odazvali na poziv Anketnog odbora. Prije svega, a s obzirom da mi je pripalo da prvi razgovaram sa gosp. Jelićem, kolegom poslanikom, želim da naglasim da će moj udio u radu ovog Anketnog odbora biti lišen svakog politikanstva i bilo kakvog prizemnog političenja.

Naravno, da bih odgovorio Odluci Skupštine Crne Gore i imenu ovog odbora, znači, prikupljanje informacija i činjenica o dogadjajima koji se odnose na rad državnih organa povodom objavljivanja audio-snimaka i transkripta sa sjednica i organa DPS-a, ja ću Vam gosp. Jeliću postaviti nekoliko pitanja. Nastojaću da ta pitanja budu precizna, jasna i direktna. Znajući da ste ozbiljan političar, značajan poslanik DPS-a, čovjek sa kojim sam i sa kojim saradjujem u radnim tijelima Skupštine Crne Gore, očekujem da će biti takvi i Vaši odgovori“. Zatim sam postavio tri pitanja u predvidjena tri kruga.

Poštovani gospodine uredniče, ukoliko novinar/ka Vašeg lista u ovome vidi neko „pravdanje“ zbog „neiskustva opozicije“ (ili moje lično), onda ostavljam uvaženim čitaocima da sami prosude, da li je to „neiskustvo opozicije“ ili elementarno civilizovan ljudski odnos čovjeka prema čovjeku. Uvijek sam i uvijek ću ponašati se i govoriti o neophodnosti poštovanja ljudskog dostojanstva, bez obzira na ideologiju i različitosti, jer, prije svega, ali i posle svega, moramo biti ljudi", navodi se u reakciji poslanika DF-a Strahinje Bulajića.

Bonus video: