Lekić: Demokratski front će se i dalje širiti

Lekić je kazao je da je taj politički savez izdržao probu vremena, navodeći kao dokaz uspjeha DF-a rezultate na parlamentarnim predsjedničkim i lokalnim izborima
5 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2013. 18:04h

Predsjednik Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić kazao je da će se taj politički savez dodatno širiti i pozvao sve demokratske snage i neformalna i partijska udruženja da im se pridruže.

On je na koktelu povodom godišnjice osnivanja Fronta kazao da opozicionu saradnju treba jačati kako bi se brže došlo do promjena u crnogorskom društvu.

"Modalitet saveza nije toliko bitan. To mogu da potvrde moji saradnici koji su bili lideri partija i osjećaju da se radi o jednom savezu koji ne degradira i ne guši subjektivitet svih onih koji su u njemu. To je najbolja garancija za sve one koji bi da uđu da će biti tretirani kao subjekti koji će se poštovati", rekao je Lekić

Lider Fronta kazao je da je taj politički savez izdržao probu vremena, navodeći kao dokaz uspjeha Demokratskog fronta rezultate na parlamentarnim i lokalnim, kao i izborima za predsjedniika države.

Ti rezultati su, kako je kazao, postignuti i pored očiglednih neragularnosi i drskih krađa na izborima.

"Krađama jedne elite koja doživljava dramatično mogućnost da bude zamjenjena i pauzira četiri godine. To je drama ljudi a ona nije samo psihološka. Ne radi se samo od privilegijama vlasti nego ima i straha od pravne države", rekao je on.

Lekić je rekao da će Front nastaviti sa selektivnim bojkotom parlamenta, navodeći da taj politički savez neće prihvavtiti da bude dio političke predstave. On je kazao da Front bojkotuje rad parlamenta iz respekta prema instituciji parlamenta.

"Ne želimo da simuliramo demokratiju i pravimo pozorište od ove skupštine, postavljamo pitanja u formi ćaskanja osobama koje su po mnogim indikacijama van pravnog poretka. Neće autori afere "Snimak" biti naše kolege ovdje nego neko neće biti u parlamentu. Ili oni sankcionisani, kao što treba da budu, ili mi”, poručio je Lekić.

Koktelu u holu Skupštine osim poslanika DF pristustvovali su generalni sekretar Skupštine Damir Davidović, predstavnici diplomatskog kora, poslanik Force Genci Nimanbegu i direktor dnevnog lista "Dan" Mladen Milutinović.

Bonus video: