DPS i LP će do kraja septembra realizovati obaveze iz sporazuma

LP je ranije odlučila da će privremeno napustiti vladajuću koaliciju na državnom nivou zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma
5 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2013. 14:06h

Demokratska partija socijalista (DPS) i Liberalna partija (LP) realizovaće do kraja septembra međusobne obaveze iz koalicionog Sporazuma.

LP je ranije odlučila da će privremeno napustiti vladajuću koaliciju na državnom nivou zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma, a da će o eventualnom raskidu raspravljati na sjednici u septembru.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju dvije stranke, rukovodstva DPS-a i LP su danas razmatrala pitanja vezana za koalicione obaveze u skladu sa potpisanim ugovorom o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima.

Saopšteno je da je na sastanku bilo riječi i o razlozima zbog kojih je Glavni odbor LP donio odluku o privremenom napuštanju vladajuće koalicije.

"Polazeći od činjenice da dvije partije imaju iste ili slične stavove po pitanju državnih prioriteta i potrebe za podjelom odgovornosti u vršenju vlasti, na bazi međusobnog uvažavanja i povjerenja, na današnjem sastanku je dogovoreno da se međusobne obaveze iz potpisanog sporazuma realizuju do kraja septembra“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je bilo riječi i o saradnji dvije stranke u susret lokalnim izborima, kroz afirmaciju politike Evropske Crne Gore.

Bonus video: