Pozitivna razriješila Miljanića funkcije, Perović i Balević izbačeni

Predsjedništvo je Glavnom odboru preporučilo da se Miljanić razriješi članstva u Predsjedništvu Pozitivne
209 pregleda 85 komentar(a)
Zoran Miljanić, Časlav Perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Miljanić, Časlav Perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.07.2013. 12:53h

Pozitivna Crna Gora je isključila iz partije šef odborničkog kluba te partije u Budvi Časlava Perovića i zamjenika Milana Balevića, te razriješila Zorana Miljanića sa mjesta koordinatora za tu opštinu.

Odluka je donesena jednoglasno 12. jula na sjednici Predsjedništva partije, "zbog odgovornosti u vezi sa glasanjem za predsjednika Opštine Budva, uprkos jasnom stavu da se ne podrži kandidat DPS-a", što su "Vijesti" ranije i objavile.

"Pozitivna Crna Gora je stranka koja baštini princip odgovornosti i koji će primjenjivati i sada kada je opozicija i sjutra kada bude vlast. U skladu sa tim, Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore je na istoj sjednici jednoglasno donijelo odluku da se Zoran Miljanić razriješi funkcije koordinatora Pozitivne Crne Gore za Opštinu Budva zbog odgovornosti za dešavanja koje je uzrokovalo i glasanje za gradonačelnika Budve iz redova DPS-a", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je Glavnom odboru preporučilo da se Miljanić razriješi članstva u Predsjedništvu Pozitivne.

Sjednici Predsjedništva su prisustvovali Darko Pajović, Azra Jasavić, Mladen Bojanić, Goran Tuponja, Dritan Abazović, Goran Đurović, Srđan Perić, Emin Duraković, Miloš Konatar, Predrag Popović i Dejan Božović.

Poslanik Pozitivne Crne Gore Zoran Miljanić kazao je da je odluka Predsjedništva te partije da Glavnom odboru predloži da ga razriješi sa mjesta koordinatora za Budvu "vrhunac harange koju partijsko rukovodstvo vodi protiv njega".

Bonus video: