Budvanski odbor Pozitivne uz Miljanića

"Odluku da Pozitivna ne podrži opozicionog kandidata za gradonačelnika donijeli su i prezentovali poslanici Srđan Perić i Mladen Bojanić", kazao je Perović
4 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2013. 11:38h

Šef budvanskog odbora Pozitivne Crne Gore Časlav Perović kazao je da organi te partije nemaju osnova da smijene poslanika Zorana Miljanića sa mjesta koordinatora za Budvu jer on tu funkciju ne obavlja od januara ove godine.

"Izbori su završeni 14. oktobra, on je tu funkciju obavljao do januara. Tada je inicijativni odbor zbog formalne procedure odnosno opštinskog odbora ukinut. Samim tim Miljanić nije bio koordinator za Budvu”, kazao je Perović u izjavi za "Vijesti".

Predsjedništvo Pozitivne je ranije predložilo Glavnom odboru da razriješi Miljanića sa mjesta koordinatora za Budvu i članstva u Predsjedništvu zbog nečinjenja u inicijativnom odboru te partije.

Miljanić: Vrh Pozitivne poveo hajku protiv mene>>>

Pozitivna označila Miljanića kao glavnog krivca za reizbor Rađenovića>>>

Ovom odlukom predsjedništvo Pozitivne označilo je Miljanića kao glavnog krivca što su, po svemu sudeći, dva odbornika te partije u Budvi, uprkos direktivi stranačke centrale, glasala za aktuelnog predsjednika Opštine Lazara Rađenovića iz Demokratske partije socijalista.

Rađenović je početkom jula ponovo izabran za gradonačelnika Budve, nakon što je Upravni sud, na žalbu opozicije, poništio prethodnu odluku o njegovom imenovanju na tu funkciju.

Za izbor Rađenovića tada je glasalo 19 odbornika, među kojima su i dva iz opozicije, dok je za kandidata opozicije Božidara Vujičića glasalo devet odbornika. Vujičić je kasnije utvrdio da su za kandidata DPS-a glasala dva od četiri odbornika Pozitivne, što su iz te partije u početku dematovali.

Miljanić i Perović

Šef odborničkog kluba Pozitivne je naglasio da “odgovornost ne može biti na čovjeku koji nije učestvovao u radu”.

“Miljanić sticajem okolnosti nije ni bio u Crnoj Gori kad se glasalo za Rađenovića. On nije mogao da utiče na tu odluku”, dodao je Perović.

Iako je lider partije Darko Pajović ranije najavljivao da će utvrditi okolnosti glasanja, Perović je rekao da “nikakva istraga nije vođena”.

“Bilo je riječi o tome na kratkom sastanku, a nakon toga nismo imali nikakav partijski stav niti nas je bilo ko obaviještavao”, kazao je on.

Predsjedništvo stranke je o Miljaniću već raspravljalo početkom maja, kada je lider Darko Pajović predložio da poslanik Pozitivne napusti klub kako bi na njegovo mjesto došao Miloš Konatar

To je u izjavi za “Vijesti” pojasnio šef odborničkog kluba tvrdeći da je Pozitivna u Budvi prvobitno donijela odluku da podrži opozicionog kandidata, ali da je nekoliko dana pred zasijedanje lokalnog parlamenta to odjednom promijenjeno.

“Po mom mišljenju ta odluka je bila pogrešna, a donijeli su je i prezentovali poslanici Srđan Perić i Mladen Bojanić, a noć pred zasijedanje i poslanik Goran Tuponja”, kazao je Perović.

Pozitivna je ranije saopštila da će njihova podrška kandidatu opozicije izostati jer je učestvovao na dubrovačkom ratištu.

Predsjedništvo stranke je o Miljaniću već raspravljalo početkom maja, kada je lider Darko Pajović predložio da poslanik Pozitivne napusti klub kako bi na njegovo mjesto došao Miloš Konatar.

Miljanić se toj odluci usprotivio i na sjednici GO, zbog čega je odluka o rotaciji u poslaničkom klubu odložena za kraj jula. On je "Vijestima" kazao da se odluka o razrešenju sa mjesta koordinatora za Budvu može dovesti u vezu sa rotacijama u poslaničkom klubu.

"Naravno, to je nastavak harange koju rukovodstvo partije vodi protiv mene, ali o tome ćemo naknadno govoriti. Poslanički mandat sam dobio na izborima i on meni pripada", kazao je on.

Galerija

Bonus video: