SDP će pitati Đukanovića koliko plaćamo greške državnih organa

Đukanovića će u ime Pozitivne Crne Gore lider Darko Pajović pitati koliko je u posljednjih osam mjeseci imao bilateralnih susreta sa premijerima država članica EU
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.07.2013. 16:49h

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Borislav Banović će u srijedu pitati premijera Mila Đukanovića koliko novca se godišnje potroši na plaćanje štete nastale greškama državnih organa, odnosno funkcionera i službenika koji rukovode tih organima i rade u njima.

U okviru premijerskog sata, Banović će pitati i šta Vlada preduzima u cilju povećanja odgovornosti službenika i efikasnosti državne uprave. SDP zanima i koliko novca se godišnje izdvoji za plaćanje odštete zbog neosnovanog lišenja slobode, kao i koliko novca je potrošeno na plaćanje troškova sudskih postupaka i troškova branilaca u sporovima koje su državni organi izgubili.

“Prema informacijama koje dobijamo iz medija, država izdvaja milionske iznose za naknade zbog neosnovanog lišenja slobode. Takođe, iz medija smo informisani da država izdvaja značajna sredstva za plaćanje štete zbog grešaka administracije koje se odnose na nezakonit raskid radnog odnosa, nepravilan obračun zarada, uskaraćivanje drugih prava”, naveo je Banović u obrazloženju pitanja i dodao da nije upoznat da je iko odgovarao za svoje greške.

Đukanovića će u ime Pozitivne Crne Gore lider Darko Pajović pitati koliko je u posljednjih osam mjeseci imao bilateralnih susreta sa premijerima država članica EU, osim međunarodnih konferencija i kongresa, kojim povodom i kakvi su bili efekti tih susreta za građane Crne Gore. Ispred SNP-a lider Srđan Milić će premijera pitati koliko je novca uplaćeno u Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom od maja 2009. godine do danas.

Milić će, između ostalog pitati, da li su sva ministarstva uplaćivala novac u ovaj Fond, ali i koliko je novca utrošeno za realizaciju programa za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom. Šefa poslaničkog kluba DPS-a Milutina Simovića zanima koji je aktuelni status najznačajnijih investicionih projekata i kakva je dalja dinamika njihove realizacije.

Bonus video: