Milan Knežević (DF): Opozicija na lokalnim izborima da izađe zajedno

Svaki kalkulantski i selektivan pristup u procesu objedinjavanja opozicije išao bi na ruku DPS-u, kazao je funkcioner DF-a Milan Knežević
0 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Ivan Petrušić
Milan Knežević, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 21.07.2013. 13:45h

Crnogorska opozicija treba da nastupi ujedinjena na predstojećim lokalnim izborima, a svaki kalkulantski i selektivan pristup u procesu ujedinjenja opoziconih partije išao bi na ruku Demokratskoj partiji socijalista (DPS), ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević.

On je rekao da u DF-u, poučeni prethodnim iskustvima, ozbiljno analiziraju objedinjavanje opozicije za lokalne izbore u Mojkovcu, Cetinju u Petnjici na, kako je rekao, jasno utvrđenim opozicionim principima.

Knežević je kazao da bi taj princip obuhvatio opozicioni dogovor i za lokalne izbore koji će biti održani u Podgorici i drugim crnogorskim gradovima.

“Svaki kalkulantski i selektivan pristup u procesu objedinjavanja opozicije išao bi na ruku DPS – u, zato u Predsjedništvu DF – a, poučeni prethodnim iskustvima, ozbiljno analiziramo kontekst lokalnih izbora, u potpunosti svjesni značaja koji oni imaju“, kazao je Knežević u intervjuu agenciji MINA.

On je rekao da se grupacija koju predvodim još za vrijeme formiranja DF snažno zalagala za ujedinjenje opozicije na jasnim opozicionim principima.

“Nakon nepunih godinu crnogorska javnost se uvjerila u ispravnost naše odluke da pristupimo DF- u“, smatra Knežević.

On je ocijenio da će predstojeći lokalni izbori predstavljati pravi test, kako za opoziciju tako i za vlast, a da će njihov ishod značajno opredijeliti budućnost političkih odnosa u Crnoj Gori.

Knežević je kazao da su u DF-u, bez obzira na evidentnu krizu u vladajućoj koaliciji koja, kako je rekao, ovih dana dostiže tačku ključanja, počeli pripreme za prijevremene parlamentarne izbore.

„Kakav god bio ishod ove koalicione sapunice, očigledno je da se Crna Gora nalazi pred bankrotom i da nikakvi tajni dogovori između Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića ne mogu maskirati brutalnu istinu da se nalazimo u dužničkom ropstvu njihovom zaslugom“, naveo je Knežević.

Zbog toga, dodao je, izgleda tragikomično organizovanje "večernjih sedjeljki" u kojima čelni ljudi iz DPS– a razgovaraju sa čelnim ljudima iz SDP–a o rebalansu, iako se svakog dana srijeću u Vladi.

„Zato je sasvim logično pitanje što će nam onda Vlada, osim kao izvođač radova na divlje postignutim dogovorima dvojca Đukanović – Krivokapić. Posebno je iritirajuća dramatika kojom saopštavaju detalje sa svojih seansi, ciljano manipulišući crnogorskom javnošću, kako njih desetak, dok čitava Crna Gora spava, bdiju nad njenim ekonomskim snom i vječnošću“, kazao je Knežević.

Bonus video: