Pozitivna označila Miljanića kao glavnog krivca za reizbor Rađenovića

Rukovodstvo najmlađe parlamentarne stranke predložilo GO da smijeni kordinatora u metropoli turizma i da ga razriješi članstva u Predsjedništvu
0 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Boris Pejović
Zoran Miljanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.07.2013. 19:13h

Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore preporučilo je Glavnom odboru da sa mjesta koordinatora za Budvu razriješi Zorana Miljanića, jer nije uspio da sprovode direktive stranke u tom gradu.

Predsjedništvo je to odlučilo jednoglasno na sjednici 12. jula i o tome pismeno obavijestilo Miljanića i odbornike Pozitivne u Budvi.

U tom pismu se navodi i da Predsjedništvo jednoglasno preporučuje Glavnom odboru da razriješi Miljanića članstva u Predsjedništvu zbog činjenja, odnosno nečinjenja u inicijativnom odboru te partije u Budvi.

Time je Predsjedništvo Pozitivne označilo Miljanića kao glavnog krivca što su, po svemu sudeći, dva odbornika te partije u Budvi, uprkos direktivi stranačke centrale, glasala za aktuelnog predsjednika Opštine Lazara Rađenovića iz Demokratske partije socijalista.

Pajović i njegovi saradnici mogli bi zatražiti da Miljanić ode i sa mjesta poslanika jer je Glavni odbor o tome već raspravljao u maju

Merđutim, lider Pozitivne Darko Pajović kasnije je najavio da će ispitati slučaj u Budvi i da će, ako stranački organi utvrde da je riječ o odbornicima Pozitivne, biti sankcionisani.

Predsjedništvo stranke o Miljaniću je raspravljalo početkom maja, kada je Pajović predložio da poslanik Pozitivne napusti klub kako bi na njegovo mjesto došao Miloš Konatar.

Taj predlog podržalo je devet članova Predsjedništva, protiv smjene je osim Miljanića bio i Dritan Abazović, dok je Emin Duraković bio uzdržan.

Miljanić se toj odluci usportivio i na sjednici GO, zbog čega je odluka o rotaciji u poslaničkom klubu odložena za kraj jula.

Tada je najavljeno da će u narednoj rotaciji poslanička mjesta u klubu Pozitivne pokriti dva nova poslanika. Miljanić je, u ime Pozitivne, član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost.

Bonus video: