Plavski DPS: Omeragić bježi od Laličića jer on mnogo zna

“Gdje je i koga je glasao Omeragić, visoki funkcioner SDP-a Plava nije problem DPS-a, ali bi trebao biti problem njegove trenutne političke partije, a našeg tada koalicionog partnera"
7 komentar(a)
Husnija Šabović, Foto: Boris Pejović
Husnija Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.07.2013. 13:52h

Plavski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) optužio je odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) Elvisa Omeragića da tvrdnjama da mu čelnici plavskog odbora prijete pokušava da izbjegne polemiku sa predsjednikom Partije za Gusinje Rusminom Laličićem.

Nakon što ga je u pismu ministru zdravlja Miodragu Radunoviću Laličić optužio da je glasao za Pozitivnu Crnu Goru, odbornik SDP-a je kazao da te optužbe doživljava kao nastavak pritisaka i prijetnji čelnika plavskog DPS-a koje su počele nakon što je odbio da glasa protiv bivšeg gradonačelnika Skendera Šarkinovića. On je smijenjen glasovima odbornika SDP, Bošnjačke stranke, Partije za Gusinje i Demokratskog saveza.

“Gdje je i koga je glasao Omeragić, visoki funkcioner SDP-a Plava nije problem DPS-a, ali bi trebao biti problem njegove trenutne političke partije, a našeg tada koalicionog partnera. I sigurno odgovor na česte izjave iz njegove partije o poštenju na proteklim izborima u mjesnom centru Gusinje, a što bi Laličić mogao i potvrditi“, navodi se u reagovanju plavskog Odbora na čijem je čelu poslanik Husnija Šabović.

Funkcioner plavskog SDP: Prijete mi iz lokalnog DPS >>>

Gdje je i koga je glasao Omeragić, visoki funkcioner SDP-a Plava nije problem DPS-a, ali bi trebao biti problem njegove trenutne političke partije, saopšteno je iz plavskog DPS-a

Laličić je u pismu upućenom elektronskom poštom Radunoviću pitao ministra zbog čega sa Omeragićem pregovara o otvaranju punkta hitne pomoći u Gusinju, uz ocjenu da to može izazvati negativne konotacije.

"Ne znam u kojem svojstvu je dr Omeragić sa vama pregovarao o organizaciji punkta hitne medicinske pomoći, ali znam da nas nije glasao, tj. glasao je Pozitivnu Crnu Goru pokazujući snimljen glasački listić pored njegove lične karte, snimljen njegovim mobilnim telefonom, aktivistima Fondacije Gusinje, a on je predsjednik mjesnog odbora SDP Gusinje. Žao mi je što o ovome moramo komunicirati, ali imao bih Vama i Dušku još štošta zanimljivo reći u vezi sa ovim izborima, ako budete imali vremena", navodi se u mejlu koji je poslat Radunoviću 18. oktobra prošle godine.

Bonus video: