Predsjednik Partije za Gusinje: Imao bih šta da kažem i Dušku Markoviću

Rusmin Laličić optužio odbornika SDP-a da je glasao za Pozitivnu Crnu Goru
318 pregleda 33 komentar(a)
rusmin laličić, Foto: Arhiva "Vijesti"
rusmin laličić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.07.2013. 18:22h

Predsjednik Partije za Gusinje, ljekar u zdravstvenoj stanici u toj mjesnoj zajednici, Rusmin Laličić optužio je svog kolegu i odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) u Plavu Elvisa Omeragića da je na parlamentarnim izborima glasao za Pozitivnu Crnu Goru.

On je istovremeno, u mejlu u koji su “Vijesti” imale uvid, zatražio od ministra zdravlja Miodraga Radunovića da zbog toga ne sarađuje sa njim.

Lalićić je naveo da ima dokaze da je Omeragić na parlamentarnim izborima, na kojima je njegova Partija za Gusinje podržala DPS-SDP koaliciju, glasao za opozicionu stranku.

"Žao mi je što o ovome moramo komunicirati, ali imao bih Vama i Dušku još štošta zanimljivo reći vezano za ove izbore, ako budete imali vremena”

Laličić, poznat kao kritičar DPS i borac za samostalnu opštinu Gusinje, kazao je da mu zbog toga nije jasno zbog čega ministar sa Omeragićem pregovara o otvaranju punkta hitne pomoći u Gusinju i da to može izazvati negativne konotacije.

“Ne znam u kojem svojstvu je dr. Omeragić sa vama pregovarao o organizaciji punkta hitne medicinske pomoći, ali znam da nas nije glasao, tj. glasao je Pozitivnu Crnu Goru pokazujući snimljen glasački listić pored njegove lične karte-snimljen njegovim mobilnim telefonom, aktivistima Fondacije Gusinje, a on je predsjednik mjesnog odbora SDP Gusinje".

"Žao mi je što o ovome moramo komunicirati, ali imao bih Vama i Dušku još štošta zanimljivo reći vezano za ove izbore, ako budete imali vremena”, navodi se u mailu koji je poslat Radunoviću 18. oktobra prošle godine.

Laličić je juče kazao da se ne sjeća da je poslao mail Radunoviću, navodeći da mora prethodno da pregleda arhivu. On nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li je njegova e-mail adresa sa koje je poslato pismo Radunoviću niti da li je Duško koji se navodi u mailu, ministar pravde i bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Duško Marković.

“Ne mogu ovako da govorim. Moram prvo da pregledam mail arhivu, pa me zovite kasnije”, kazao je Laličić, ali je kasnije njegov telefon bio ugašen.

U jeku predizborne kampanje, krajem septembra ministar Radunović je posjetio zdravstvenu stanicu u Gusinju, gdje je razgovarao sa Omeragićem i predstavnicima fondacije “Gusinje” kojima se zahvalio na rekonstrukciji i opremanju zdravstvene stanice u Gusinju i Doma zdravlja u Plavu.

Ministar je tada, kako su prenijeli lokalni mediji, prihvatio inicijativu Laličića da se u saradnju sa fondacijom “Gusinje” počne projekat formiranja 24-časovne zdravstvene zaštite i formiranja podstanice centra za hitnu medicinsku pomoć u Gusinju.

U mejlu ministru, Laličić pojašnjava da je Radunović pogrešno informisan da će automobil za prevoz bolesnika kupiti fondacija “Gusinje”, navodeći da je vozilo nabavila fondacija “Koljenović”, druga najveća fondacija koja u Sjedinjenim Američkim Državama okuplja predstavnike dijaspore iz Gusinja.

“Predsjednik asocijacije Zaim Koljenović, slao je preko našeg konzula Branka Milića prijedlog da se auto locira u Gusinju i uposli vozač iz Gusinja. Obzirom da ste voljni organizovati 24-časovno zbrinjavanje, ja ću razgovarati sa gospodinom Zaimom, a ako ste voljni mogu vam omogućiti direktan kontakt, kako bi što prije i na zadovoljstvo svih nas auto služilo svojoj svrsi”, navodi se u mailu.

Poslati mejl

U odgovoru članu savjeta MZ Gusinje, Radunović nije komentarisao ponudu da razgovaraju o parlamentarnim izborima, već mu se zahvalio na podršci i upozorio da se moraju ispuniti obećanja “svako iz svog domena i ko je šta obećao”.

On je pojasnio da mu je tokom posjete zdravstvenoj stanici, Omeragić rekao da šest doktora živi u Gusinju i da bi oni mogli obavljati preglede.

Omeragić mu je, kako je kazao, rekao da se mora obezbijede medicinski tehničari, automobil i vozač koji bi bio spreman da hitno poveze pacijenta do Plava.

“Rekao sam da ću vidjeti šta je moguće, jer to iziskuje dodatna sredstva a znate da ih trenutno nema dovoljno u budžetu. Nakon konsultacija čuli ste sta sam rekao na tribini u Gusinju. Ostao sam pri tome i dao nalog da se organizuje služba”, navodi Radunović.

Na tribini koalicije “Evropska Crna Gora” 11. oktobra u Plavu Radunović je kazao da će nova Vlada pounuditi bolje sadržaje u zdravstvu, navodeći kao primjer otvaranje Centra za dijalizu koji je uoči izbora optvoren u Plavu.

Radunović je tada obećao i otvaranje podstanice za hitnu pomoć u Gusinju. Dan ranije na tribini u Gusinju govorio je ministar pravde Duško Marković.

Radunović: Što ja napišem to mora biti

Radunović je u pismu kazao da je u dogovoru sa direktorom Zavoda za hitnu pomoć Saše Stefanovića i obećao da će zdravstvena stanica raditi u dvije smjene, dok će vozač biti u pripravnosti 24 časa.

On je tada, kako tvrdi, predložio da se zainteresovanim doktorima napravi sporazum o angažmanu uz plaćanje prekovremenih sati te da se angažuju ljekari iz Gusinja. Da se sa zainteresovanim doktorima napravi sporazum o angažmanu (pripravnost ,plaćanje prekovremenih sati,shodno potrebi ) Njihov angažman bi bio u skladu sa javno iznesenim stavom dr Omeragica da ih 6 živi u Gusinju i da su spremni da daju podrsku projektu”, naveo je Radunović i nastavio: “Ovaj e-mail poslaću dr Saši Stefanoviću i dr Sabini Markišić.

Nema razloga da ima negativnih komentara. Da li fali kauča, para ne znam, ali ko to priča i širi treba da da odgovor. Za ovo što sam ja napisao TAKO MORA biti”, navodi se u odgovoru Radunovića.

Bonus video: