CKM: Lakić prijetio da će nas ugasiti

Damjanović tvrdi da ambasador Igor Jovović nije želio da pomogne proslavu 13. jula u Vrbasu
182 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 15:49h

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović optužio je predstavnike crnogorske ambasade u Beogradu da su pokušali da zloupotrijebe proslavu 13. jula u Vrbasu koju je organizovala ta NVO.

Damjanović tvrdi da ambasador Igor Jovović nije želio da pomogne proslavu 13. jula u Vrbasu i tražio da se manifestacija zove Crnogorsko kulturno veče, umjesto proslava Dana državnosti, kako bi se izbjegle negativne konotacije u srpskoj javnosti.

Damjanović tvrdi da je Jovović od predsjednika opštine Vrbas Milana Stanimirovića tražio da odustane od realizacije proslave jer je CKM "neozbiljna organizacija za ovakve događaje, koji mogu izazvati ekcese".

“Svoj stav Jovović je iznio kao stav Crne Gore, iako smo mi prethodno obavijestili državni vrh o našoj ideji, a oni istu podržali. Stanimirović i Jovović su od nas zahtijevali da događaj realizujemo isključivo kao kulturnu manifestaciju i da ga ne vezujemo za državne praznike i da tako prilagodimo kampanju i sinospis”, tvrdi Damjanović.

On tvrdi da je do nesporazuma sa savjetnikom u ambasadi Milanom Lakićem došlo zbog njegove želje da govori na proslavi, i pored činjenice da ambasada nije podržala manifestaciju.

Sa proslave u Vrbasu

Ministarstvo vanjskih poslova navelo je ranije da organizatori nijesu dozvoilili Lakiću da govori na pozornici navodeći da je ambasada pomogla CKM-u da organizuje manifestaciju sa opštinom Vrbas.

Damjanović tvrdi da je Lakić vrijeđao organizatore, nakon što mu je rečeno da ne može da se obrati građanima, navodeći da je savjetnik u ambasadi prijetio da će “mu ugastiti NVO”.

Galerija

Bonus video: