Poželio sve najbolje

Keri građanima Crne Gore čestitao Dan državnosti

"Predani smo promociji članstva Crne Gore u NATO i Evropskoj uniji", poručio je Keri
0 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Beta/AP
Džon Keri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.07.2013. 07:58h

Američki državni sekretar Džon Keri, u ime predsjednika Baraka Obame, čestitao je narodu Crne Gore Dan državnosti 13. jul i poručio da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da jačaju partnerstvo i podržavaju demokratske reforme i integraciju Crne Gore u Evropsku uniju i NATO.

"Čestitam narodu Crne Gore i želim mu sve najbolje", saopštio je Keri, ocijenivši da je "Crna Gora od obnove nezavisnosti prije sedam godina načinila značajan napredak u izgradnji demokratske, bezbjednije i prosperitetnije budućnosti za sve svoje stanovnike".

"Vaše partnerstvo sa SAD u misiji NATO u Avganistanu (ISAF) samo je jedan primjer snažne saradnje naših država. Predani smo promociji članstva Crne Gore u NATO i Evropskoj uniji, i nastavićemo da, u saradnji sa vašim liderima i građanskim društvom, jačamo vaše demokratske institucije", poručio je Keri, prenosi Glas Amerike.

On je, takođe, izrazio nadu da će dvije zemlje nastaviti da jačaju partnerstvo u interesu mira, demokratskih reformi i ekonomskog razvoja Crne Gore i regiona.

Preporučujemo za Vas