FORUM MLADIH GRAĐANSKOG POKRETA URA NIKŠIĆ:

"Ljubo Čupić se ne bi mnogo obradovao kada bi znao ko je otkrio njegov spomenik"

"Kako bi se osjećao kada bi znao da mu spomenik otkriva čovjek koji je sve ono što on nije bio, kada vidi većinu svojih potomaka koji su zausti mržnjom prema svemu što nije njihovo. Kako bi osjećao kada bi video svoj grad u kojem ima sve manje mladih koji nemaju nikakvu perspektivu i ne reaguju na to"
370 pregleda 24 komentar(a)
spomenik Ljubo Čupić, Foto: Svetlana Mandić
spomenik Ljubo Čupić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.07.2018. 08:03h

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA Nikšić, pozdravili su poteze nikšićke vlasti koji su uvažili njihove prošlogodišnje apele kojima su lokalnu vlast pozivali da se kako treba oduže najvećem simbolu slobodne Crne Gore i antifašističkog svijeta Ljubu Čupiću.

Oni navode da su mjesecima unazad apelovali na Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, da u gradu pod Trebjesom kulturu i istoriju ne smiju da ismijavaju, već da se na pravi način moraju ophoditi prema onome što čini slavnu istoriju Niksića i Crne Gore.

"Apelovali smo na nesposobne, da je slijepa ulica u naselju pod Trebjesom, koja nosi Ljubovo ime sramota. Apelovali smo na mnoge propuste da bi ta nesposobna vlast konačno, uz pomoc stranih donacija podigla spomenik narodnom heroju Ljubu Čupicu u centru grada. Dobro došao junače u svoj grad. Dobro došao u Nikšić. Neka tvoj osmijeh osvijetli i oplemeni naš trg, svaki pedalj našeg grada i svaki kutak naše zemlje”, poručili su iz Foruma mladih URA Nikšić.

Oni tvrde i da se Čupić ne bi mnogo obradovao kada bi znao ko je otkrio njegov spomenik i kada bi vidio u šta se pretvorio njegov grad i zemlja.

"Kako bi se osjećao kada bi znao da mu spomenik otkriva čovjek koji je sve ono što on nije bio, kada vidi većinu svojih potomaka koji su zausti mržnjom prema svemu što nije njihovo. Kako bi osjećao kada bi video svoj grad u kojem ima sve manje mladih koji nemaju nikakvu perspektivu i ne reaguju na to", poručili su oni.

U Nikšiću je 13.jula povodom Dana državnosti, svečano ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji Trga slobode i otkriven spomenik Čupiću. Spomenik nazvan "Heroj na korzu", rad Zlatka Glamočaka, otkrili su predsjednici Crne Gore i Opštine Nikšić, Milo Đukanović i Veselin Grbović.

Preporučujemo za Vas