Službeni "audi A6" prodaju za 3.250 eura

Misija u Strazburu prodaje “audi” zbog dotrajalosti
133 pregleda 0 komentar(a)
Božidarka Krunić, Foto: Candice Imbert/Council Of Europe
Božidarka Krunić, Foto: Candice Imbert/Council Of Europe
Ažurirano: 14.07.2018. 13:47h

Ministarstvo vanjskih poslova prodaće za 3.250 eura službeno vozilo Misije Crne Gore pri Savjetu Evrope. Odlukom Vlade na tu vrijednost procijenjen je službeni “audi A6” koji koriste predstavnici misije u Strazburu, a po sistemu “staro za novo” biće nabavljen novi automobil.

U odluci Vlade navodi se da se automobil prodaje jer su do sada za njegovu opravku i održavanje “uložena značajna sredstva koja prelaze vrijednost vozila”. Ističe se da će resor koji vodi Srđan Darmanović, nabavku novog vozila za misiju u Strazburu sprovesti u skladu sa Uredbom o vrstama postupaka javnih nabavku za diplomatsko-konzularna predstavništva u inostranstvu.

Šefica misije Crne Gore pri Savjetu Evrope je Božidarka Krunić.

“Uredbom je propisano da nabavke roba i usluga čija je procijenjena vrijednost manja od 36.000 eura, kao i ustupanje izvođenja radova čija je procijenjena vrijednost manja od 50.000 eura, naručilac sprovodi putem neposrednog sporazuma. Uredbom je, između ostalog, predviđeno da je u slučaju nabavke službenog vozila čija je procijenjena vrijednost manja od 36.000 eura, šef diplomatskog predstavništva obavezan da prije donošenja odluke o pokretanju postupka javne nabavke putem neposrednog sporazuma pribavi saglasnost generalnog sekretara Ministarstva vanjskih poslova”, navodi se u odluci Vlade.

U uredbi se navodi da je procijenjena vrijednost javne nabavke vrijednost sa uračunatim porezima i drugim dažbinama, zavisno od specifičnosti države u kojoj je misija. Javnu nabavku neposrednim sporazumom sprovodi šef diplomatskog predstavništva ili po njegovom ovlašćenju šef konzularnog predstavništva ili diplomata koji je raspoređen u diplomatskom predstavništvu”, navodi se u uredbi.

Bonus video: