Šefovi cetinjskog i beranskog DPS-a ispitani pred Anketnim odborom

"Ne mogu da podnesem da me vi i vaše kolege, što bi se reklo, u zdrav mozak. Koga vi mislite da zezate", upitao je Pavlović. Martinović je kazao da se ne zeza već da govori istinu
85 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2013. 16:34h

Prilikom zapošljavanja na Cetinju nije bilo partijske, ili bilo koje druge diskriminacije, kazao je šef Odbora DPS-a u tom gradu, Jovan Martinović.

Martinović je na sjednici Anketnog odbora, koji ispituje činjenice u vezi afere "Snimak", rekao da je na sjednicama partijskih organa govorio o socio-ekonomskoj situaciji u Prijestonici, "i onome šta odgovorna lokalna vlast radi kako bi riješila probleme u toj oblasti".

"Vlast radi sve kako bi otvorila nova radna mjesta i vodi računa o socijalnoj i politici za mlade", naveo je Martinović.

Bulajić: Da li ste svjesni da ste svojom izjavom optužili ministra Stijepovića za nezakonito djelovanje

Strahinja Bulajić iz Demokratskog fronta kazao je da je Martinović na sjednici organa DPS-a, u predizbornom periodu pohvalio komunikaciju sa ministrom prosvjete, Slavoljubom Stijepovićem, za koga je kazao da ne zaobilazi partiju, "i da tako poštuje partijsku infrastrukturu".

"Da li ste svjesni da ste tom izjavom optužili ministra za nezakonito djelovanje, jer Izborni zakon zabranjuje ministrima da učestvuju u izbornoj kampanji, i da li smatrate da ste saučesnik u tim nezakonitim radnjama", pitao je Bulajić.

Martinović je kazao da nije bilo nezakonitih radnji, već da je samo pohvalio ministra na niovu partijske komunikacije.

Miško Vuković je kazao da ne postoji zakon koji ministru zabranjuje učestvovanje u kampanji, već da nije dozvoljena samo zloupotreba državnih resursa u predizborne svrhe

Miško Vuković iz DPS-a je kazao da ne postoji zakon koji ministru zabranjuje učestvovanje u kampanji, već da nije dozvoljena samo zloupotreba državnih resursa u predizborne svrhe.

"U ozbiljnim državama ministri nose kampanju. Ako ste razgovarali sa Stijepovićem vjerovatno ste tražili informacije o stanju obrazovanja u Cetinju, što apsolutno nije nezakonito", rekao je Vuković, kojeg je zanimalo da li je Martinović sugirisao Stijepoviću nezakonito ponašanje.

Martinović je rekao da nije pozivao na bilo kakvu zloupotrebu i ponovio da je govorio o socio-ekonomskoj situaciji u Prijestonici.

Gojković: Ako je sve tako dobro, zašto je Cetinje na dnu

Obrad Gojković iz Socijalističke narodne partije rekao je da je Cetinje od istorijskog jezgra države pretvoreno u uništeni grad.

"Hvalite lokalnu vlast i saradnju sa ministrima. Ako je sve tako dobro, kako to da je Cetinje u lošem stanju, da je po razvijenosti na dnu ljestvice u zemlji.

Da li je Cetinje došlo u takvu situaciju zbog zloupotreba vlasti", upitao je Gojković.

Martinović je kazao da je vlast na Cetinju odgovorna i da rješava probleme građana.

Pomoć u "administrativnim procedurama, i nikako drugačije"

Martinović je kazao da je broj pripravnika koji su zaposleni, a koji su članovi DPS-a, mnogo manji od mladih koji su dobili staž

Vladislav Bojović iz Fronta podsjetio je da je Martinović na partijskoj sjednici rekao da su svi članovi DPS-a koji su tražili od cetinjskog Odbora da odrade pripravnički staž, to i dobili.

"Kako je realizovano zaposlenje članova DPS-a kao pripravnika, da li ste dostavljali spisak članova DPS-a koji imaju potrebu za tim stažom", pitao je Bojović.

Martinović je odgovorio da je broj pripravnika koji su zaposleni, a koji su članovi DPS-a, mnogo manji od mladih koji su dobili staž.

"Nijesam dostavljao spiskove, možemo samo da pomognemo članovima DPS-a kada je riječ o administrativnim procedurama, i nikako drugačije", kazao je on.

Simović ne razumije zašto se traži politička odgovornost Martinovića

Obrad Stanišić iz DPS-a pitao je da li je bilo prigovora povodom zapošljavanja na Cetinju, "posebno od mladih, i da li je bilo diskriminacije pri zapošljavanju".

Martinović je rekao da ne postoji diskriminacija, ni po jednom osnovu, pri zapošljavanju.

"Diskriminacija ne postoji pri zapošljavanju ni u privatnom sektoru. Nemam informacije da se bilo ko žalio prilikom zapošljavanja", rekao je on.

Martinović je dodao da Stijepovića nikada nije pominjao u kontekstu zapošljavanja ljudi.

"Nikoga nijesam pitao da li je član DPS-a koji je dolazio kod mene na razgovor. Smatram da je licemjerno da naš projekat Otvorenih vrata, kada komuniciramo sa građanima o njihovim problemima, nazivati kupovinom glasova", rekao je Martinović.

Milutin Simović iz DPS-a je rekao da ne može da razumije da se traži politička odgovornost Martinovića, zbog toga što je želio da pomogne ljudima, ne kršeći zakone i ne vršeći diskriminaciju.

"U zdrav mozak"

Predsjednik Odbora Koča Pavlović je naveo da kod većeg dijela javnosti, i kod nekih članova tog tijela, postoji frustracija, zbog, kako je rekao, činjenica da na saslušanjima funkcioneri DPS-a tvrde da se u njihovim izjavama ne vide zloupotrebe.

"Ne mogu da podnesem da me vi i vaše kolege, što bi se reklo, u zdrav mozak. Koga vi mislite da zezate", upitao je Pavlović.

Martinović je kazao da se ne zeza već da govori istinu.

Odbor će iduće sedmice nastaviti rad saslušanjem bivšeg i sadašnjeg političkog diretktora DPS-a, Branimira Gvozdenovića i Tarzana Miloševića.

Dabetić: U Beranama primljeno 450 pripravnika koji pripadaju opoziciji

Šef beranskog DPS-a Budimir Dabetić negirao je pred Anketnim odborom da je vladajuća partija u tom gradu zloupotrebljivala državne resurse u predizborne svrhe i da je diskriminisala građane po političkoj pripadnosti.

Dabetić je tvrdio da na partijskim organima nije govorio o partijskom zapošljavanju već o potrebi da se pripravnički rad obezbijedi svim mladim visokoškolcima u tom gradu.

"Pripravnički su dobili pripadnici raznih partija, a ne samo DPS-a.

Primjedbi na izbor nije bilo, a primljeno je 450 mladih koji pripadaju opozicionim partijama", kazao je on.

Galerija

Bonus video: