prevaga u mojkovcu

Ašanin razmišlja o Pozitivnoj: Uskratiću DPS za najmanje tri mandata

Bivši predsjednik mojkovačkog odbora DPS-a napustio je stranku prošle nedjelje
123 pregleda 15 komentar(a)
Ivan Ašanin, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Ašanin, Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.07.2013. 15:28h

Bivši predsjednik mojkovačkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Ašanin najavio je da će nakon lokalnih izbora, koji se očekuju u novembru, tražiti formiranje manjinske lokalne vlade. On je rekao da planira blisku saradnju sa Pozitivnom Crnom Gorom, i poručio da će tražiti da u lokalnu vlast uđu stručnjaci iz svih partija.

Ašanin je ubijeđen da će biti “teg na vagi” na lokalnim izborima, najavljujući da će promovisati politiku trećeg puta.

„Biću teg težak najmanje tri mandata. Vladajućoj koaliciji i opoziciji prognoziram maksimalno po 14 mandata, i to je vrlo realno. Mojkovčani su razočarani trenutnim političkim strukturama i vlasti i opozicije. Njima treba nešto novo, a tu se nalaze pomenuta tri mandata”, kazao je Ašanin.

On je upozorio da je Mojkovcu neophodna određena depolitizacija lokalne politike, i ponovio da su razlog zbog kojeg je napustio partiju koncepcijske razlike na lokalnom nivou. Ašanin smatra da će više od polovine birača koji će glasati “politiku trećeg puta” biti glasači vladajuće koalicije, dok će ostatak biti razočarani opozicionari.

„Biću teg težak najmanje tri mandata. Vladajućoj koaliciji i opoziciji prognoziram maksimalno po 14 mandata, i to je vrlo realno"

“To može da iznenadi samo neupućene. Do sada smo u Mojkovcu probali i jedan i drugi put, opozicije i vlasti, i nijedan nije valjao. Moja ideja je da tražim podršku za manjinsku lokalnu vladu, u koju bi ušli, a sve sa ciljem razvoja Mojkovca, stručni i sposobni ljudi iz svih partija”, kazao je Ašanin.

Bivši predsjednik mojkovačkog odbora DPS-a napustio je stranku prošle nedjelje zbog, kako je kazao, pritisaka grupe lokalnih funkcionera. Ašanin je bio na čelu mojkovačkog odbora od 2007. do 2011. godine, a 2010. godine je bio kandidat za predsjednika Opštine Mojkovac. Prije njega DPS je napustio i ugledni funkcioner danilovgradskog ogranka stranke Ranko Vuković navodeći da je to učinio zbog odluka koje je danilovgradski DPS donosio mimo statuta stranke.

Ašanin je o svojoj odluci obavijestio predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, i aktuelnog predsjednika mojkovačkog odbora Dragana Mrdaka kome je rekao da je žrtva mobinga i da trpi pritisak grupe lokalnih funkcionera. On je u pismu naveo da su iza njega ostali najbolji rezultati i "ostvarene pobjede na svim nivoima", upozorio da neki njegovi sugrađani i partijske kolege pokušavaju da ga "diskvalifikuju na prizeman i osion način sa pozicije sile i vlasti".

Predsjednik mojkovačkog odbora je kazao da odluka Ašanina neće nanijeti značajnu štetu niti partiji, niti gradu. On je tada upozorio da Ašanin pokušava da se predstavi kao žrtva mobinga, iako nema nijednog dokaza da su njegove tvrdnje tačne.

Preporučujemo za Vas