Pavlović: EU upoznata s opstrukcijama koje sprovodi vladajuća koalicija

Pavlović je Drobniču i Karamati kazao da je “cilj DPS-a da Anketni odbor rad završi bez ikakvih opipljivih rezultata”
72 pregleda 4 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Koča Pavlović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.06.2013. 16:17h

Predsjednik Anketnog odbora Koča Pavlović kazao je da predstavnike Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori Mitju Drobniča i Alberta Kamaratu upoznao sa “snažnim i upornim opstrukcijama” koje sprovode predstavnici vladajuće koalicije u ovom skupštinskom tijelu.

“Na te opstukcije nailaze svi napori predsjednika odbora da se rad odbora unaprijedi i učini efikasnim i učinkovitim. Posmatrači iz Delegacije EU su i sami imali priliku da vide to”, dodao je Pavlović nakon sastanka sa predstavnicima EU.

"Funkcioneri DPS-a pred odborom izbjegavaju da daju odgovore ili se brane neistinim tumačenjima koji su do te mjere groteskna da predstavljaju uvredu za zdrav razum i cijelu javnost”

On tvrdi da je na sastanku ocijenio da je “očigledna ambicija i cilj DPS-a da Anketni odbor rad završi bez ikakvih opipljivih rezultata”.

“Sve je to nakon šest sjednica postalo jasno cijeloj crnogorskoj javnosti. Funkcioneri DPS-a pred odborom izbjegavaju da daju odgovore ili se brane neistinim tumačenjima koji su do te mjere groteskna da predstavljaju uvredu za zdrav razum i cijelu javnost”, pojasnio je funkcioner DF-a.

On smatra i da ta polovina Anketnog odbora pokušava da spriječi njegov napor da u skladu sa zakonom prikupi što više informacija i dokaza kako bi ova parlamentarna istraga došla do istine.

Pavlović nije htio detaljnije odgovori što su mu prestavnici EU rekli niti da li su mu dali preporuku za rješavanje “problem opstrukcije”: “Imali smo različitih mišljenja, ali to je posao nas političara za koji primamo platu. Pripalo nam je da mi to rješavamo i da se s tim snalazimo”.

On je kazao i ih upoznao sa osnovanom sumnjom da je brisanje 30 hiljada glasača, tzv. glasača suprotne strane, kako je rekla funkcionerka DPS-a Daliborka Pejović, izvršeno u nezakonitoj proceduri što dodatno potvrđuje nelegitimnost cjelokupnog izbornog procesa.

“Prenio sam im odlučnost DF-a, ali vjerujem i čitave opozicije, da ovo tijelo završi svoj rad konkretnim rezultatom jer to očekuje od nas i traži EK”, kazao je Pavlović navodeći da je na SDP-u odgovornost za nastavak evropskih integracija.

Sagovornici su se, kako tvrdi, usaglasili o značaju koji politička i krivična istraga afere “Snimak” ima za nastavak evropskog pridruživanja Crne Gore.

“Konstatovali smo da je u dosadašnjem radu odbor uložio velike napore u cilju rasvijetljavanja afere “Snimak”, što je Drobnič pohvalio”, dodao je Pavlović.

Bonus video: