"Građani CG dijele veliku bol porodica i građana Rumunije"

Vujanović je u svoje i u ime građana Crne Gore, izjavio najiskrenije saučešće
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2013. 16:01h

"Britanska ambasada u Podgorici je duboko ožalošćena viješću o stradalim i povrijeđenim putnicima u autobuskoj nesreći, koja se dogodila 23. juna na putu od Kolašina ka Podgorici", saopšteno je iz te ambasade.

Ujedinjeno Kraljevstvo, kako se navodi, upućuje najiskrenije saučešće porodicama i prijateljima preminulih, a hospitalizovanim i povrijeđenim želi što brže ozdravljenje.

"Najdublje saosjećamo sa njima, kao i sa svim našim rumunskim kolegama i prijateljima. Naše misli su takođe i sa pripadnicima svih crnogorskih službi koje su neumorno radile, i nastavljaju da rade, na pružanju pomoći žrtvama ove nesreće. Njihova požrtvovanost i profesionalnost je vrijedna pomena i divljenja, kao i nesebičnost građana Crne Gore koji su se smjesta u velikom broju odazvali i dali krv".

"Građani CG dijele veliku bol porodica i građana Rumunije"

Telegram saučešća predsjedniku Rumunije ranije danas uputio je i predsjednik Crne Gore Fulip Vujanović. Vujanović je u svoje i u ime građana Crne Gore, izjavio najiskrenije saučešće zbog tragičnog gubitka 18 života građana, kako je kazao, prijateljske Rumunije, u saobraćajnom udesu koji se dogodio u Crnoj Gori.“Uvjeravam Vas, da građani Crne Gore dijele veliku bol porodica i građana Rumunije. Desetinama povrijeđenih u ovom tagičnom udesu posvećen je maksimalan zdravstveni tretman, briga i pažnja uz nadu svih da će se brzo i uspješno oporaviti", kaže se u telegramu.Nesreća u kojoj je poginulo 18, a povrijeđeno 29 putnika, dogodila se kada rumunski autobus, iz za sada nepoznatim razloga, oko 17 sati survao u kanjon Morače kod mosta Grlo.U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) nalazi se 29 povrijeđenih putnika, od kojih je sedam životno ugroženo.

Bonus video: