Pozitivna: SDP pao na testu iskrenosti

"Predsjednik parlamenta glasa samo u izuzetnim prilikama, pa je u skladu sa štetom koju će donijeti standardu građana i privredi, njegova procjena bila da je ova prilika baš takva – izuzetna"
44 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.06.2013. 12:08h

Socijaldemokratska partija (SDP) je pala na testu iskrenosti zalaganja za državne i interese svih građana kada je podržala zakon o povećanju PDV-a, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Pozitivna navodi da se savez DPS-a i SDP-a pokazuje kao vrlo harmoničan.

Prošao Zakon o povećanju PDV-a>>>

"Sve liči na uvježban ples u kome se zna ko vodi, a ko prati – kad je korak naprijed, a kad nazad dva. SDP je još jednom pokazao slabost kada je u pitanju otpor prema štetnim odlukama koje vladajuća koalicija treba da donese. Tako je njen poslanik objasnio da se PDV povećava da bi se platio dug ruskog vlasnika u KAP-u, a onda je partija čiji je član, predvođena njenim predsjednikom zdušno podržala zakon o povećanju PDV-a", navode u Pozitivnoj.

Oni navode da je glasanje u Skupštini obilježilo i "svojevrstan kuriozitet".

"Nekoliko trenutaka je predlog zakona o povećanju PDV-a imao glas manje nego što je potrebno, a onda je predsjednik parlamenta kao predsjednik SDP-a dao nedostajući glas i poslao jasnu poruku građanima da će se SDP buniti i ukazivati na greške samo do trenutka do kada DPS ima većinu. Čim većina DPS-u prifali, SDP će biti mnogo tiši i dići ruku za odluke većeg koalicionog partnera, iako znaju da su štetne. Da građani znaju: predsjednik parlamenta glasa samo u izuzetnim prilikama, pa je u skladu sa štetom koju će donijeti standardu građana i privredi, njegova procjena bila da je ova prilika baš takva – izuzetna", navode u Pozitivnoj.

U toj partiji navode da sa žaljenjem konstatuje da je SDP i dalje na liniji odbrane državnih interesa do granice zaštite privilegija svojih visokih funkcionera.

Bonus video: