File: Konsenzus potreban i za kraj

"Zaključivanje ovog procesa sa istim konsenzusom, bilo bi od ključnog značaja za izgradnju povjerenja u demokratske institucije zemlje“
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Štefan File, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Štefan File, Foto: Gov.me
Ažurirano: 19.06.2013. 13:44h

Komesar za proširenje Evropske Unije Štefan File je pozdravio nedavni široki politički konsenzus o “ pitanjima koja su dominirala političkom agendom posljednjih mjeseci”.

"Zaključivanje ovog procesa sa istim konsenzusom, bilo bi od ključnog značaja za izgradnju povjerenja u demokratske institucije zemlje“, kazao je File nakon sastanka sa premijerom Milom Đukanović.

File je, kako je saopšteno iz EK, primjetio da su se u crnogorskoj političkoj agendi u posljednje vrijeme akumulirali izazovi i da je zemlja počela da se suočava sa njima.

On je, u vezi pristupnih pregovora, uključujući i proces skrininga, izjavio da dobro napreduju, ali i ponovio značaj održanja zamaha u vezi sa implementacijom neophodnih reformi

Komesar je napomenuo da je sada ključno da se nastavi sa usvajanjem ustavnih amandmana i naglasio da Crna Gora sada treba da osnaži povjerenje u svoju posvećenost i sposobnost napretka u svim pitanjima koja se tuču oblasti vladavine prava.

Bonus video: