Danilović: Kacin opet drži lekcije o opozicionoj pameti

"(...) Prigovoriti opoziciji, koja je... pokradena na predsjedničkim izborima, da umije ili ne da radi svoj posao neukusno je i pretenciozno preko svake linije pristojnog"
13 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2013. 12:45h

"Ma ko izjavio, tvrdio ili slutio, da je opozicija i dijelom kriva za neotvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU, govori krupnu neistinu", napisao je na svom Facebook profilu poslanik DF-a Predrag Danilović.

"Lično sam dvije godine, upornošću koja se graničila sa pristojnim, u parlamentu vodio pravi mali rat d se napravi odbor za nadgledanje borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Kao da je (Kacin) razredni starešina svim građanima i kao da nije obavezan na uljudnost i pristojnost i bez obzira na kritike koje stižu iz cijelog regiona povodom njegovog angažmana

Uspjelo mi je na kraju - kroz izmjene poslovnika došli smo do tog tijela i to bukvalnim pritiskom i ucjenjivanjem DPS-a, koji se ponašao neodgovorno i branio tuđu stranu. Niko se nije izvinuo za dvogogišnju opstrukciju.

DPS je svom silinom opstruisala rad Anketnog odbora za Telekom, Državni tužilac je od toga napravila smijuriju ali i pored svega to tijelo, kojim je presjedavao opozicionar (Andrija Mandić) dokazalo korupciju u vrhovima sistema.

Anketni odbor za aferu Snimak nailazi evo od starta na nepremostive blokade od DPS poslanika koji se izruguju zdravoj pameti i činjenicama. Ko, onda, u svijetlu ovih činjenica može opoziciji prigovoriti bilo šta?

Naravno, slutite, Jelko Kacin opet drži lekcije o opozicionoj pameti u Crnoj Gori zaboravljajući elementarnu političku korektnost i uzdržanost. Kao da je razredni starešina svim građanima i kao da nije obavezan na uljudnost i pristojnost i bez obzira na kritike koje stižu iz cijelog regiona povodom njegovog angažmana.

Dakle, prigovoriti opoziciji, koja je koliko juče pokradena na predsjedničkim izborima, da umije ili ne da radi dvoj posao neukusno je i pretenciozno preko svake linije pristojnog. Juče je Ustavni sud (rekao bih Filipov ili "politički sud" - kako ustvrdi Vesna Medenica) zaključio da su Šariću i Lončaru povrijeđena ljudska prava.

Apelacioni sud (Svetlanin) brzo će preispitati svoje stavove. Šta je u sred predsjedničke kampanje bilo sa slučajem Zavala znaju svi. E, sad se pitam ko normalan nakon svega precizno nabrojanog može biti zabrinut zašto nisu otvorena poglavlja 23 i 24!?

Jelko Kacin

Ko može uputiti i pristojno pitanje ovim povodom, a da u CG nema ni jedne presude za ozbiljne slučajeve sistemske korupcije i kriminala? Pred očima lobista i propovijednika Đukanovićeve politike ruši se mit o jednoj uspješnoj i prilagodljivoj vlasti.

Gotovo sa žalom i dramom grčkih tragedija saopštava se da Srbija može prije Crne Gore otvoriti ova poglavlja!? Kao da Đukanović sam nije odabrao put izbjegavanja borbe protiv kriminala i korupcije, kao da upravo on nije ispred državnog stavio tajkunski, kumovski i prijateljski interes.

Nastavimo li ovako simuliranje demokratije ne samo da će nas preteći Srbija koja nikada nije mnogo ni zaostajala u ovom procesu, nego neće imati više ko da nas pretiče - pošto će svi biti ispred nas. Ne treba stoga jadikovati nad zlim udesom poput gospodina Kacina, nego shvatiti da Đukanović cjelu Evropu pokušava vući za nos.

On ne može da se bori protiv sebe, on štiti sebe i svoje. A dok je god tako od ozbiljne borbe protiv kriminala i korupcije nema ništa. Pa oni su i nakon svega, ponovo bili predvidjeli Ranku Čarapić za VDT-a.

Oni simuliraju godpodine Kacin, a Vi znate šta to znači!?", stoji na Danilovićevom profilu na društvenoj mreži Facebook.

Galerija

Bonus video: