U Skupštini opet kao na ulici: "Kako te nije sram što si sa ovim ološem"

Pavlović je tražio da se poslanik DPS-a Zoran Jelić i njegova supruga Vukica Jelić saslušaju u paru
59 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2013. 14:18h

Sjednicu Anketnog odbora za aferu “Snimak” obilježio je verbalni sukob predsjednika tog tijela i poslanika Demokratskog fronta Koče Pavlovića sa članovima Demokratske partije socijalista (DPS), a koji je lako mogao prerasti i u fizički obračun, saznaju “Vijesti” od članova odbora.

Do sukoba je došlo kada je Pavlović tražio da se poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Zoran Jelić i njegova supruga Vukica Jelić saslušaju u paru.

Takvom predlogu usprotivio se potpredsjednik odbora Milutin Simović iz DPS-a, rekavši da nije korektno da Jelići budu saslušani u paru. Na to je, prema jednom izvoru sa odbora, Pavlović pitao kako je onda korektno da u paru vode Zavod za zapošljavanje.

Audio snimak: DPS izborna strategija - jedan zaposlen, četiri glasa >>>

U tom trenutku poslanik DPS-a Miodrag Vuković uputio je navodno niz uvreda Pavloviću zbog čega je, kao predsjednik odbora, zatražio da Vuković napusti sjednicu. U odbranu Vukovića stao je Simović, kojeg je Pavlović, takođe, htio da izbaci sa sjednice.

Poslanik DPS-a Obrad-Mišo Stanišić pokušao je da miri posvađane, ali ga je Pavlović, kako tvrdi jedan od učesnika sjednice, mršnuo.

U smirivanje strasti se umiješao i poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Mićo Orlandić, kojeg je Pavlović upitao “kako te nije sramota što si u društvu sa ovim ološem”, naveo je izvor “Vijesti” sa sjednice.

Pavlović, iznerviran i ranijim tokom sjednica zbog stavova i poteza članova iz redova DPS, je zatim nudio ostavku na mjesto predsjednika odbora, predlažući da oni vode odbor. Na kraju su se strasti smirile i odbor je utvrdio raspored saslušanja i poziva na razgovor.

Vučković kao svjedok

Sve ovo se dešavalo u prisustvu prvog čovjeka Vrhovnog državnog tužilaštva Veselina Vučkovića.

Prema izvoru “Vijesti” Anketni odbor će prvo saslušati Zorana Jelića, zatim Zorana Vukčevića, Vukicu Jelić, Daliborku Pejović...

Vučković je juče informisao članove tog tijela o dosadašnjim rezultatima tužilačkog izviđaja kad je u pitanju aktivnost Tužilaštva za aferu “Snimak” i načelno se dogovorio sa njima da ima više susreta sa odborom.

Vučković, prema jednom od poslanika u odboru, nije htio da zalazi u detalje, obrazlažući da bi neki podaci mogli ugroziti istragu, te da neke od detalje ni on ne zna jer se vode na nivou osnovnih tužilaštava. Vučković je juče izbjegao novinare tako što je izašao na sporedni ulaz parlamenta.

Anketni odbor i zamjenik tužioca utvrdili "kalendar za druženje" >>>

Galerija

Bonus video: