PG Biro: Ništa nije tačno

U reagovanju se navodi da “naslov i sadržaj članka predstavljaju drsku, uvredljivu i prizemnu” neistinu, čiji je jedini cilj da se diskredituje Glavni grad
53 pregleda 2 komentar(a)
Miomir Mugoša, Kinezi, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Kinezi, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.06.2013. 14:47h

PG Biro je reagovao na tekst objavljen u ND “Vijestima” pod naslovom „Mugoša htio Kineze da prevari za milion”. U reagovanju se navodi da “naslov i sadržaj članka predstavljaju drsku, uvredljivu i prizemnu” neistinu, čiji je jedini cilj da se diskredituje Glavni grad, a istovremeno i Vlada Crne Gore.

“Navodi da je Direkcija za imovinu Glavnog grada napravila procjenu vrijednosti urbanističkih parcela koje treba da budu predmet razmjene sa ambasadom NR Kine u potpunosti su izmišljeni.

Obje procjene vrijednosti zemljišta uradio je za to jedini nadležni organ - Uprava za nekretnine Crne Gore, pri čemu je druga procjena rađena nakon prigovora koji je ambasada NR Kine izjavila u redovnoj, zakonom predviđenoj proceduri. Ovo je jedina istina”, navodi se u reagovanju.

Dodaje se da Crna Gora, a i Glavni grad, sa Kinom već tradicionalno imaju izvanrednu saradnju i odnos uzajamnog poštovanja i razumijevanja, “koji ovakva nedobronamjerna podmetanja ne mogu narušiti”.

Odgovor u sjutrašnjem broju

Bonus video: