Mersudin Međedović podnio ostavku u PzP

Sad već bivši član Predsjedništva PzP i koordinator te partije za Bijelo Polje najavio je da će nastavljati da obavlja funkciju odbornika u bjelopoljskoj skupštini
118 pregleda 0 komentar(a)
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pokret za promjene, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.06.2013. 16:42h

Član Predsjedništva Pokreta za promjene (PzP) i koordinator te partije za Bijelo Polje, Mersudin Međedović, podnio je ostavke na te funkcije jer se, kako je saopštio, ne slaže sa načinom implementacije političkih principa te stranke.

„Tijesna saradnja saradnja sa političkim opcijama čija osnovna partijska načela, ciljevi i opredjeljenja, uz dužno poštovanje prema istima, nijesu u skladu sa onim zbog čega sam došao u PzP“, kaže se u saopštenju Međedovića.

On smatra da je Demokratski front trebao da bude mjesto predizbornog i postizbornog okupljanja političkih partija koje su alternativa vlasti a ne način postizbornog uvezivanja različitih partijskih ciljeva, načela i opredjeljenja sa akcentom utapanja pojedinih partija i njihovog matičnog otuđenja.

„Takođe je evidentna uporna zapostavljenost sjevera države a favorizovanje Podgorice“, ocjenjuje Međedović u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

On je najavio da će se obavljajući funkciju odbornika u bjelopoljskoj skupštini baviti politikom.

„Neću dozvoliti da se ona bavi mnome jer sam sklon onoj polititici koja je dosljedno vidljiva i na taj način građanima dostupna.

Za to se zalažu i ljudi koji meni daju podršku i oni traže da se krene u tom pravcu”, saopštio je Međedović.

Bonus video: