Pejanović-Đurišić o smjeni supruga: Profesionalac se tako grubo ne odbacuje

"Kao što smatram i za ostale da ne treba da postoje ograničeni mandati onda tako mislim da se ni u ovom slučaju ne može govoriti o tome"
217 pregleda 0 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.06.2013. 07:00h

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić je, komentarišući smjenu direktora Montenegro erlajnza i svog supruga Zorana Đurišića, kazala da za nijednog funkcionera ne bi trebalo da postoji neograničeni mandat, "ali da profesionalni kriterijum i profesionalizam ne mogu biti na tako grub način odbačeni".

Ona je ocijenila da “što god bi rekla o ovoj Vladinoj odluci i koliko god se trudila, teško da bi joj iko vjerovao da je objektivna”.

“Kao što smatram i za ostale da ne treba da postoje ograničeni mandati onda tako mislim da se ni u ovom slučaju ne može govoriti o tome. Ono o čemu bi morali govoriti i imati u vidu je da kada se donose odgovarajuće odluke, u ovom vremenu u kojem svaka od njih treba da doprinese stvaranju boljih uslova za izlazak iz ekonomske krize, profesionalni kriterijum i profesionalizam ne mogu biti na tako grub način odbačeni”, kazala je ona “Vijestima”.

Đurišić je smijenjen na posljednjoj sjednici Vlade kojoj njegova supruga nije prisustvovala jer je kasno preksinoć doputovala sa službenog puta iz Brisela. On je 19 godina upravljao nacionalnim avioprevoznikom, koja ima akumulirani gubitak od 19,3 miliona.

Na ovoj funkciji naslijedila ga je funkcionerka DPS-a Daliborka Pejović koja je pravnica po struci i dugogodišnja direktorica Agencije za zaštitu životne sredine. Pejović je poznat i kao jedan od aktera afere “Snimak”.

Bonus video: