Dedeić predao dokumentaciju o krađi nad Srpskom listom

"Vrh DPS-a i ministar Suad Numanović, očigledno, ne priznaju rešenja iza kojih stoje Raško Konjević i Abid Crnovršanin"
56 pregleda 0 komentar(a)
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dobrilo Dedeić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.06.2013. 16:45h

Predsjednik Srpske liste (SL) Dobrilo Dedeić predao je danas šefu Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori i Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Mitji Drobniču i Lubomiru Kopaju dokumentaciju o krađi nad Srpskom listom u procesu verifikacije elektora za novi saziv Srpskog nacionalnog savjeta.

Predsjednik SL je, tokom razgovora sa Alinom Robertsom, višim političkim savjetnikom u OEBS-u, istakao da će se SL boriti kroz institucije sistema za svoja prava koja su narušena dilom Momčila Vuksanovića i predstavnika Ministarstva za ljudska i manjinska prava Sabahudina Delića i Suada Numanovića.

"Vrh DPS-a i ministar Suad Numanović, očigledno, ne priznaju rešenja iza kojih stoje Raško Konjević i Abid Crnovršanin, pomoćnik ministra, kojima je pravno verifikovana svaka kandidatura elektora SL za Izbornu skupštinu SNS i potvrđena državljanstva za sve elektore. DPS i Suad su uzeli sebi za pravo da Srbima kradu dokumentaciju i biraju elektore koji odgovaraju toj partiji za Izbornu skupštinu SNS", piše u saopštenju koje potpisuje Miloš Brajković, portparol SL.

SL podsjeća da su se u okviru SL, Nove srpske demokratije i Matice srpske prijavile četiri petine elektora i da je Momčilo Vuksanović, samim tim, završio svoj mandat na čelu Srpskog savjeta. Ako je namjera režima da Srbe dodatno ponizi, uradiće sve da Vuksanović ostane na čelu DPS-ovog Srpskog savjeta.

"SL je danas popodne obaviještena iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava da će se u njihovo ime Momčilo Vuksanović oglasiti u četvrtak i saopštiti navodne rezultate izbora za elektore SNS, čime je dodatno potvrđeno da ponašanje Suada i Sabahudina nema veze sa zdravim razumom, ali je jedno sigurno – sve je na štetu Srba", piše u saopštenju.

Lider SL je obećao da će narednih dana evropskim institucijama dostavljati dokumentaciju koja će ukazati na izbornu krađu.

Bonus video: