Bojanić: Očekujemo povratak DF-a u Skupštinu

"Pretpostavljao sam da će se ići na dogovor SDP-a i opozicije, i da će ta stranka pokušati da se nametne kao posrednik između vlasti i opozicije, što se na kraju i desilo"
53 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2013. 11:39h

Pozitivna Crna Gora očekuje da će se poslanici Demokratskog fronta (DF) definitivno vratiti u Parlament nakon najnovijih odluka tog tijela.

Poslanici Skupštine Crne Gore jednoglasno su juče prihvatili da bude otvorena parlamentarna istraga i formiran Anketni odbor o aferi Snimak, i usvojili zaključke o vraćanju povjerenja u izborni proces, kojima je definisano formiranje radne grupe koja treba da analizira neophodne izmjene izbornih zakona.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne, Mladen Bojanić, rekao je agencije MINA da nakon tih odluka očekuje definitivan povratak poslanika Fronta u parlament, navodeći da se o tome razgovaralo i prilikom usvajanja zaključaka.

On je kazao da nije iznenađen razvojem situacije u Parlamentu, dodajući da je očekivao usvajanje zaključaka i otvaranje parlamentarne istrage.

"Nijesam bio iznenađen razvojem situacije. Pretpostavljao sam da će se ići na dogovor Socijaldemokratske partije (SDP) i opozicije, i da će

"Radi se o nespretnoj komunikaciji DF-a i ne bih sumljao u drugačije namjere", prokomentarisao je Bojanić činjenicu da su zaključci o vraćanju povjerenja u izborni proces usaglašeni bez SNP-a i Pozitivne

On je rekao da su usvojeni zaključci ublaženiji nego što je to bila originalna verzija, navodeći da smatra da je dobro što su ipak usvojeni.

Upitan da prokomentariše činjenicu da su zaključci o vraćanju povjerenja u izborni proces usaglašeni bez Socijalističke narodne partije i Pozitivne, Bojanić je rekao da se radi o nespretnoj komunikaciji Fronta.

"Radi se o nespretnoj komunikaciji Demokratskog fronta i ne bih sumnjao u drugačije namjere", kazao je on.

Bojanić je rekao da će vrijeme pokazati koliko je moguće sarađivati sa SDP-om, i ocijenio da prilikom usvajanja zaključaka o povjerenju u izborni proces "našli zajednički jezik".

"U svakom slučaju, mijenjaju se stvari u Parlamentu. Sporije nego što bismo htjeli, ali ima pomaka", zaključio je on.

Galerija

Bonus video: