Šabović: U Gusinju više ljudi okupi sahrana nego izbori za Vujanovića

Afera "Snimak" je bruka i to mora da se izvede na čistac, rekao je Šabović u emisiji "Načisto" TV Vijesti
90 pregleda 59 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Džavid Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.05.2013. 20:03h

Funkcioner i poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović ponovio je večeras svoj stav da njegova stranka treba da raskine dugogodišnju koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), te da su posljednji predsjednički izbori bili veoma sporni.

On je u emisiji "Načisto" TV Vijesti kazao da je na izborima posebno sumnjiva situacija bila u njegovom rodnom gradu Gusinju.

"Kada su bili predsjednički izbori, Gusinje je bilo poluprazno. Više okupi sahrana jednog uviđajnijeg Gusinjanina, nego izbori za Vujanovića. Kada sam uporedio izlaznost, posebno na nekim biračkim mjestima u Gusinju, više nego osnovano sam morao da posumnjam da nešto nije u redu“, zaključio je Šabović.

Poslanik SDP-a je rekao da Crnoj Gori ne može da prijeti bili kakva opasnost od promjene vlasti, komentarišući njegov stav da SDP treba da bude dio novog pokreta zajedno sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP), Pozitivnom Crnom Gorom, Liberalnom partijom i manjinskim strankama.

"Ovoj državi treba nova ideja i, naravno, novi ljudi“, rekao je Šabović.

On je, komentarišući aferu "Snimak", kazao da taj slučaj moraju da rasvijetle državne institucije.

"Afera 'Snimak' je bruka i to mora da se izvede na čistac", rekao je Šabović, dodajući da u tom slučaju neće biti dovoljno angažovanje samo Skupštine Crne Gore, odnosno, njenog anketnog odbora.

On je na šaljiv način prokomentarisao izjavu predsjednika DPS-a i premijera Mila Đukanovića da je afera "Snimak“ politički trik.

"Vjerovatno je došao neki Emir Kusturica pa je poređao funcionere DPS-a, rekao šta će da pričaju i snimio ih“, ironično je kazao Šabović.

Bonus video: