Zabranjen protest u petak: Zakasnili sa prijavom

Organizator okupljanja, prema zakonu, dužan da podnese prijavu najkasnije pet dana prije vremena za koje je mirno okupljanje zakazano
14 komentar(a)
protest 20. april, Podgorica, Foto: Boris Pejović
protest 20. april, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.05.2013. 12:04h

Uprava policije je zabranila pokretu "Ulica 2013" da u petak, u 11 časova, kada počinje sjednica posvećena zahtjevima opozicije organizuje protest ispred zgrade parlamentara jer su, kako je saopšteno iz UP, zakasnili da podnesu zahtjev za odobrenje.

Organizatori su protestom htjeli da iskažu nezadovoljstvo zbog “neodgovornog odnosa opozicionih političara, neodržavanja datih obećanja i perfidnih pokušaja definitivnog vraćanja u parlament”.

Organizator okupljanja, prema zakonu, dužan da podnese prijavu najkasnije pet dana prije vremena za koje je mirno okupljanje zakazano.

Povodom otkazivanja protesta, jedna od organizatorki Tamara Milošević kazala je da se skup ispred Vlade ili Skupštine može zabraniti, a ne može glas nezavisnih i slobodnih mladih ljudi.

Ona je na Fejsbuk stranici "Vidimo se na ulici" napisala i: "Mi nismo vaši žiranti, mi nismo vaši pioni, ovo nije šahovska tabla gdje je kralj jedan, a ostale su mu figure potčinjene, a onda se šalju lovci na nas sa zabranama!"

Aludirajući na kritike opozicionih poslanika, Milošević im je na društvenoj mreži poručila da “ne manipulišite jadno putem medija”: “Ovo je napad na nas, ja sam uz vas, ja sam protiv, smiješni ste. Jer mi idemo iskreno, pošteno i pravično! I tu smo da kažemo ne DPS mašineriji, a tu smo da opoziciji kažemo da bude opozicija!”.

Bonus video: