Pavlović za predsjednika Anketnog odbora koji bi ispitivao "Snimak"

Prema informacijama “Vijesti” DPS je za zamjenika ovog skupštinskog tijela predložio Milutina Simovića
5 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.05.2013. 08:10h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović predložen je za predsjednika Anketnog odbora koji bi, na predlog ovog opozicionog saveza, SNP-a i Pozitivne Crne Gore trebalo da ispita navode iz afere “Snimak.

Poslanički klubovi vladajućih i opozicionih partija su juče predložili po šest svojih predstavnika za članove Anketnog odbora, a prema informacijama “Vijesti” DPS je za zamjenika ovog skupštinskog tijela predložio Milutina Simovića.

DF je za svoje predstavnike, osim Pavlovića, predložio poslanike Vladislava Bojovića i Strahinju Bulajića, dok će Pozitivnu predstavljati Azra Jasavić.

Ispred SNP će u Anketnom odboru najvjerovatnije biti poslanici Obrad Gojković i Aleksandar Damjanović, ali će ova partija to naknadno potvrditi.

Za članove ovog tijela DPS je, osim Simovića, predložio poslanike Miodraga Vukovića i Obrada Stanišića, SDP Mića Orlandića. Za članove Anketnog odbora predloženi su i Fatmir Đeka iz Demokratske partije i Almer Kalač iz Bošnjačke stranke.

U petak je planirano da se održi sjednica parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o formiranju ovog tijela, kao i o lex specialisu i Predlogu zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces.

Predlog ovih zaključaka, koje je opozicija u skupštinsku proceduru procesuirala prošle sedmice, traži se formiranje radne grupe za promjenu zakona koji se odnose na izborni proces o izboru poslanika i odbornika, o finansiranju političkih partija, o ličnoj karti i o biračkim spiskovima.

Ta radna grupa bi imala po šest članova iz opozicije i iz vlasti, s tim što bi na njenom čelu bio predstavnik opozicije.

Prema informacija “Vijesti”, za sada je odlučeno da DF u ovom tijelu predstavljati poslanici Goran Danilović, Branka Bošnjak i Milutin Đukanović.

Bonus video: