U petak protest ispred Skupštine: Opozicija neodgovorna

“Navršava se četrdeset dana od lažnog obećanja građanima, i 30 dana od junačke 'pogibije' opozicionih prvaka za slobodu"
49 komentar(a)
protest 20. april, Podgorica, Foto: Boris Pejović
protest 20. april, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.05.2013. 06:47h

Grupa nezadovoljnih građana, organizovana u pokret „Ulica 2013“, održaće u petak, 31. maja, građanski protest na platou ispred zgrade Skupštine Crne Gore sa početkom u 11 časova.

U istom terminu planirano je da se održi i sjednica parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o predlogu opozicije za formiranje anketnog odbora za ispitivanje navoda iz afere “Snimak”, lex specialisu i Predlogu zaključaka o izgrađivanju povjerenja u izborni proces.

Članovi pokreta će, kako je kazala jedna od organizatora Tamara Milošević, iskazati nezadovoljstvo zbog “neodgovornog odnosa opozicionih političara, neodržavanja datih obećanja i perfidnih pokušaja definitivnog vraćanja u parlament”.

“Navršava se četrdeset dana od lažnog obećanja građanima, i 30 dana od junačke 'pogibije' opozicionih prvaka za slobodu u borbi protiv kriminogenog režima i brutalne izborne krađe. Pošto unaprijed znamo odgovore na upućene zahtjeve od strane opozicije, zahtijevamo od iste napuštanje parlamenta i povratak na 20. april, dok još postoji (u tragovima) povjerenje uveliko razočaranih glasača”, kazala je Milošević koja je bila jedna od govornika na građanskom protestu organizovanom 20. aprila zbog izborne krađe.

Sa parolom “Vidimo se na ulici!”, organizatori su pozvali sve građane koji žele mirnim putem da iskažu svoje nezadovoljstvo aktuelnim političkim momentom da dođu u petak ispred zgrade parlamenta.

Pokret “Ulica 2013”, prema riječima njenih članova, čine mladi i slobodni ljudi, mahom studenti, koji koriste svoje pravo na pobunu i buđenje građana.

Bonus video: