Mi marširali do Cetinja, a vi ćete do Spuža

Cetinjska policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Milačića zbog sumnje da je oočinio više prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima
6 komentar(a)
Marš protiv mafije, Foto: Savo Prelević
Marš protiv mafije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2013. 14:35h

Priznajemo, a policija i sudovi neka bilježe: krivi smo zbog toga što se ne mirimo sa prevarama, krivi smo zbog toga što nećemo da trpimo kriminalce na čelu države – Đukanovića, Vujanovića, Marovića, Markovića, krivi smo jer ne pristajemo na neustavnog, na bazi izborne krađe i bez kvoruma izabranog „predsjednika“, saopštili su organizatori “Marša protiv mafije” nakon podnošenja prekršajne prijave protiv novinara Marka Milačića.

Cetinjska policija ranije je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Milačića zbog sumnje da je, kao organizator protestnog “Marša protiv mafije”, počinio više prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima. U obrazloženju prijave se navodi da je ona podnesena jer su učesnici marša zauzeli cijelu kolovoznu traku i usporili saobraćaj, te zbog kratkotrajnog blokiranja saobraćaja u mjestu Gospoština i nedovoljnog broja redara.

Cetinjska policija podnijela prekršajnu prijavu protiv Marka Milačića >>>

Organizatori smatraju da, je “nakon više nego uspjele neposlušnosti grupe slobodnih građana, uslijedio kontranapad – „Mafija protiv marša“”.

“Uprava policije, po direktivi samog vrha vlasti, žuri da pošalje poruku svima onima kojima bi u budućnosti nešto slično moglo pasti na pamet“.

Organizatori smatraju da su oni, u ovom slučaju uglavnom mladi ljudi, koji ukazuju na dvodecenijske zločine i kriminal, meta kazni i policijskih prijava

“A oni, koji dvije decenije sprovode zločine i kriminal, vrše vlast i nekontrolisano vladaju”, ocijenili su organizatori marša.

“Mi smo slobodarski marširali tridesetak kilometara od Podgorice do Cetinja, a vi ćete, zajedno sa vašim šefom, vrlo brzo marširati do Spuža”, zaključili su organizatori i učesnici marša do Cetinja.

Bonus video: