Drobnič nije znao da mediji slušaju kad je pomenuo istragu afere "Snimak"

"Delegacija EU će, ako se ukaže potreba za komunikaciju sa Vladom i ministrima, to i dalje činiti na neposredan način, a ne kroz medije"
51 pregleda 13 komentar(a)
Mitja Drobnič, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mitja Drobnič, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.05.2013. 20:36h

Šef Delegacije EU u Podgorici, Mitja Drobnič je poslao pismo potpredsjedniku Vlade Igoru Lukšiću, u kome ga obavještava da je tek iz medija saznao da je događaju na Ekonomskom fakultetu, gdje je juče bio predstavljen EU projekat Žan Mone, bio prisutan i novinar, ali nije demantovao ono što je prenijeto u medijima.

"Prof. Gordana Đurović me obavijestila da nijesu pozvani mediji i da neće biti prisutni, što je i potvrdila uoči samog događaja. Tek nakon objavljivanja članaka u medijima, saznao sam da je na događaju bio prisutan i novinar agencije Mina".

"Predavanje je imalo određene ilustracije da bih postakao studente na dijalog u želji da čujem i njihova mišljenja. Nažalost, objavljeni članci u medijima nijesu prenijeli ovakvu atmosferu i namjeru", napisao je Drobnić.

"Zbog toga sam osjetio potrebu da Vam se obratim jer se članci mogu pogrešno tumačiti kao namjera da, kao šef Delegacije EU, uputim nove poruke Vladi, parlamentu, političkim partijama i javnosti u vezi sa procesom evropskih integracija", tvrdi Drobnič.

On je saopštio da će Delegacija EU, ukoliko se ukaže potreba za komunikaciju sa Vladom i ministrima, to i dalje činiti na neposredan način, a ne putem poruka kroz medije.

Drobničeva izjava pred studentima, koju on nije demantovao glasi:

"Mada je prvo bilo rečeno mogu se do tri, četiri poglavlja otvoriti prije nego što se otvore poglavlja 23 i 24, sad je stav nekih država članica, s obzirom na to što se dešavalo, snimci i tako dalje, neće se dozvoliti otvaranje drugih poglavlja dok se ne otvore poglavlja 23 i 24, a ni ta se neće otvoriti ukoliko ne bude nekih pozitivnih trendova u vezi sa promjenom Ustava, istragom afere 'Snimak' i u vezi sa otklanjanjem nekih nedostataka u sistemu izbora”, kazao je Drobnič, a prenijela agencija Mina.

Bonus video: