Husnija Šabović: Nije lako Džavidu Šaboviću

"Neko nije u stanju da ugrozi svoje moralne principe ni jednan minut, a ima i onih koji su spremni da to čine 16 godina", navodi se u reagovanju Džavida Šabovića
151 pregleda 47 komentar(a)
Husnija Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Husnija Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.05.2013. 12:25h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Husnija Šabović reagovao je na izjave poslanika Socijaldemokratske parije (SDP) Džavida Šabovića.

Husnija Šabović navodi da "nije lako Džavidu Šaboviću koji, po njegovim svjedočenju, živi u moralnom posrnuću od 1997 godine, od kada su DPS i SDP u koalicionom savezu".

Šabović: Jedino sam moralno posrnuo kada sam Đukanovića podržao 1997.>>>

SDP: Stavovi Šabovića nijesu i stavovi partije>>>

"Moral je dio posla kojim se bavimo i svakog čovjeka pojedinačno. Neko nije u stanju da ugrozi svoje moralne principe ni jednan minut, a ima i onih koji su spremni da to čine 16 godina. Vjerovatno postoji dobra motivacija kad je čovjek spreman da toliko dugo radi " protiv" sebe. Džavid Šabović kaže da je posrnuo, kada je postao dio pobjedničke politike koja je sačuvala mir i dostojanstvo Crne Gore i koja sve građane nase države smatra jednako vrijednima i časnima, bez razlika u odnosu na nacionalnu i vjersku pripadnost", navodi se u reagovanju.

Husnija Šabović je upitao Džavid Šabović sjeća li se "koja je bila druga opcija?".

"Tada su, a dobrim dijelom i sada, protiv DPS i SDP oni koji su bili protiv Crne Gore, koji su vrednovali samo jedan narod i jednu vjeru, koji naoružani išli na Tuzi, upravljali sedmim bataljonom, branili Cetinje topovima okrenutima ka Cetinju, zbog koji su padale bombe po mom, njegovom i našem Plavu, koji su pozivali investitore da ne ulazu u Crnu Goru... Da li se to kaje Džavid što nije tada stao uz njih? Nije kasno Džavidu da i se i sada pridruži DF, dobio je poziv od Medojevića, ali ne kao Džavid Šabović, nego kao Džavid Krivokapić, što mu očito ne smeta. Njegove najave preporoda sa novim saveznikom bi prošle kao što je preporodio Plav kada je bio sa njima u koaliciji. Biće svima zanimljivo da vidimo da li će Džavid nastaviti moralno da propada, kako sam kaže, dok Crna Gora bude na putu daljeg demokratskog i ekonomskog napretka i evropskih integracija", navodi se u reagovanju Husnija Šabović.

Bonus video: