SDP: Stavovi Šabovića nijesu i stavovi partije

"Mandat da u ime Socijaldemokratske partije (SDP) komunicira i polemiše sa drugim predsjednicima partija ima samo predsjednik Ranko Krivokapić"
73 pregleda 33 komentar(a)
sdp, kongres, Foto: Savo Prelević
sdp, kongres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2013. 11:43h

Mandat da u ime Socijaldemokratske partije (SDP) komunicira i polemiše sa drugim predsjednicima partija, a kao izraz dostignute demokratske kulture i poštovanja u političkom životu Crne Gore, ima samo predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić, saopšteno je iz tze partije.

U kratkom saopštenju se navodi da "stavovi jednog od članova Predsjedništva SDP ili predsjednika Opštinskog odbora nijesu stavovi SDP".

Poslanik SDP-a Džavid Šabović je kazao da je formiranje građanskog pokreta jedini način da se Crna Gora vrati na put koji je zagovaran uoči referenduma.

"To je jedini način za ozdravljenje, ako već nije kasno. Dosta je što nam drugi stalno sapliću Crnu Goru, ne moramo i mi to raditi. Ovi iz DPS-a to čine najviše i najčešće", kazao je Šabović “Vijestima”.

On je ranije kazao da se bliži momenat za velike događaje i stvaranje opšteg građanskog pokreta u kojem bi uz SDP bili i Pozitivna, SNP, PzP, liberali, manjinske stranke i samo pojedini “osviješćeni” poslanici DPS-a.

Šabović je kazao i da je premijer Milo Đukanović pokazao kako se trguje u politici, navodeći kao primjer nesporazume oko poštovanja koalicionih sporazuma DPS-a i manjinskih stranaka:

"Ja lično, ni moja partija nikada nijesmo trgovali. O njegovoj trgovini su nas ovih dana uvjerili prvo LP, pa Bošnjaci, koji su najavljivali otkazivanje poslušnosti jer nije ispunio ono što im je obećao. Eto, ko je trgovac i ko trguje. Đukanović se poziva na moral, koji je pokazao na putu od Konavala do evropskih integracija. Ja sam jedino moralno posrnuo kad sam ga podržao 1997. i pored svega toga".

Bonus video: