Đukanović ne shvata ozbiljno Šabovića

"Svi imaju pravo da razmišljaju naglas, neko to radi sa manje, neko sa više umijeća, svaka partija ima mogućnost da bira svoj put i saveznike. Tako je bilo do sada, tako će biti ubuduće"
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.05.2013. 13:36h

Izjavu poslanika Džavida Šabovića da je došlo vrijeme da se raskine koalicije, premijer Milo Đukanović je prokomentarisao kao jedan politički stav, kome kao predsjednik Vlade ne bi pridavao poseban značaj.

"Svi imaju pravo da razmišljaju naglas, neko to radi sa manje, neko sa više umijeća, svakako da svaka partija ima mogućnost da bira svoj put i saveznike. Tako je bilo do sada, tako će biti ubuduće".

"Ono što je moj doživljaj „širine manevarskog prostora“ za odlučivanje na tu temu, se ne svodi na trgovnu. Ja o tom pitanju razmišljam, prije svega sa stanovišta moralnih i političkih principa, na kojima počiva i vrednosni sistem svakog od nas, kao građana, i političkih programa za koji se zalažem“, kazao je Đukanović.

On je naveo da je tokom svoje političke karijere sam imao mogućnost da trgovački odabere mnogo unosnije.

"Jedna od tih je bila da odustanem od ideje nezavisnosti, koju nam nije nudio bilo ko, nego EU. Kao što vidimo partner ka kojem stremimo. Druga mogućnost je bila da jednu koaliciju koju smo formirali 1998. očuvamo 2000. time što nećemo, mijenjati za politički program DPS koji smo promijenili na kongresu te godine, nakon čega nas je napustio koaliconi partner NS i nakon čega smo morali da učestvujemo na vrlo rizičnim parlamentarnim izborima".

"Ni za jednu od tih opcija se nijesam odlučio, već za onu opciju, koja je bila najdoslednija izvedba onoga, što su moralni i politički principi za koje se zalažem i koji su me motivisali da budem dio politike. Ne sumnjam da će SDP, kao pametna politička partija suditi o toj i o drugim inicijativama i na pravi način odabrati ono što je u njihovom najboljem interesu“, kazao je Đukanović.

Bonus video: