Bjelopoljska opozicija podržala "97.000 Odupri se"

Oni su apelovali na građane da ne nose partijska i nacionalna obilježja na proteste, te da njihovi jedini rekviziti budu "grla i šake"
2407 pregleda 8 komentar(a)
Sa protesta u Podgorici, Foto: Vladimir Vučinić/Facebook
Sa protesta u Podgorici, Foto: Vladimir Vučinić/Facebook

Predsjednici svih parlamentarnih opozicionih partija iz Bijelog Polja, na zajedničkoj sjednici, donijeli su odluku da svu partijsku infrastrukturu stave na raspolaganje organizaciji "97.000 Odupri se".

"Saglasni smo da se Crna Gora nalazi na političkoj prekretnici i da nakon epiloga koji će uslijediti prije ili kasnije više ništa neće biti isto. Ili ćemo utonuti u potpuni mrak autokratije ili ćemo ući u proces oslobađanja zarobljenih institucija, uspostavljanja vladavine prava i demokratizacije društva", navodi se u saopštenju koje potpisuju Radosav Nišavić (SNP), Hajro Bučan (URA), Nikola Raosavljević (UCG), Rade Ranitović (DF), Adnan Striković (SDP) i Marko Ljujić (Demokrate).

Oni su poručili da je ključ promjena koalicija svih opozicionih partija i NVO sektora sa građanima Crne Gore i da su zato odlučili da svoje partijske kapacitete stave na raspolaganje građanima.

"Obezbijedićemo prevoz svakom zainteresovanom sugrađaninu za svako naredno okupljanje u Podgorici. Pozivamo partijske drugove i one koji to nisu, prijatelje, komšije i poznanike, da nam se bez političkog deklarisanja priključe, da nam se jave i pridruže karavanu demokratije 23.02.2019", navodi se u saopštenju.

Oni su apelovali na građane da ne nose partijska i nacionalna obilježja na proteste, te da njihovi jedini rekviziti budu "grla i šake".

"Svoje, u mnogo čemu značajne razlike, ostavljamo po strani, a kada oslobodimo državu dijalogom ćemo ih rješavati i smanjivati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: