Radulović: Neka Mugoša objavi sve što sam mu pisao

Radulović je prije skoro tri godine telegramom Mugošu upozorio da se ne bavi intrigama i izmišljotinama, već da se drži činjenica, kada se bavi njime i Upravnim sudom
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 08:46h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša još nije objelodanio ime “predsjednika jednog suda” koji mu je navodno prijetio, ali sagovornici “Vijesti” iz Mugošinog okruženja tvrde da se to odnosilo na predsjednika Upravnog suda Branislava Radulovića.

Radulović je juče kazao da se ne prepoznaje u izjavi Mugoše i da ne želi da je komentariše. “Ako se to odnosi na telegram koji sam mu poslao prije nekoliko godina, neka ga slobodno objavi”, rekao je Radulović “Vijestima”.

Mugoša je prošle sedmice saopštio novinarima da ima dokaze da pojedini sudski organi rade nezakonito i da su mu pojedine sudije prijetile. Zatim je precizirao da se radi o navodnim prijetnjama samo jednog predsjednika suda koji mu je “lično prijetio”, te da za to ima pisani dokaz.

Prema nezvaničnim informacijama, Mugoša i Radulović su se sukobili nakon što je Upravni sud poništio nekoliko nezakonitih odluka gradske administracije, pa je Mugoša optuživao pojedine sudije da šuruju sa suprotnim stranama u sporovima.

Izvori “Vijesti” tvrde da Mugoša nije posustajao da u kafanskim razgovorima daje negativne ocjene o radu sudija lijepeći im razne etikete, zbog čega je predsjednik Upravnog suda prije skoro tri godine odlučio da mu se zvanično obrati. Radulović je u telegramu, prema informacijama “Vijesti”, Mugošu upozorio da se ne bavi intrigama i izmišljotinama, već da se drži činjenica, kada se bavi njime i Upravnim sudom.

Upravni sud je, između ostalih, poništio odluku podgoričkog parlamenta o izboru Slavke Maraš za generalnog sekretara Skupštine Glavnog grada, po tužbi SDP-a. Poništio je i Mugošinu odluku da za predsjednika Skupštine Glavnog grada bude izabran Slavko Stojanović (DPS), a nedavno je naredio Mugoši da objelodani spisak zaslužnih građana kojima je Opština podijelila stanove u posljednjih deset godina, što je tužbom tražila Branka Bošnjak ( PzP).

Zbog najnovijih Mugošinih tvrdnji, potpredsjednik SDP-a Raško Konjević pozvao je premijera Igora Lukšića da od policije i tužilaštva zatraži da ispitaju navode Mugoše.

Mugoša još nije otkrio da li se zbog navodnih prijetnji obratio i Upravi policije i Vrhovnom državnom tužilaštvu, kao ni da li je podnio krivičnu prijavu. Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić nakon Mugošine izjave nije slijedila praksu kao nakon izjava pojedinih opozicionih lidera, koje je pozivala na razgovore nakon optužbi koje su iznosili na račun vlasti. Takve pozive je odmah slala Srđanu Miliću i Nebojši Medojeviću.

Ni Sudski savjet se nije sastajao povodom Mugošine izjave, a i iz kabineta predsjednice Sudskog savjeta i Vrhovnog suda Vesne Medenice juče je rečeno “Vijestima” da ona “nema informacije da li su i koji predsjednici sudova navodno prijetili Mugoši.

“Tim povodom gradonačelnik Podgorice se nije obraćao predsjedniku Vrhovnog suda i Sudskog savjeta, niti je od nje tražio bilo kakvu zaštitu”, saopšteno je iz njenog kabineta.

Galerija

Bonus video: