SNP ne podržava izbor Pejanović Đurišić

“Očekujem da njen povratak na političku scenu dodatno doprinese Đukanovićevoj političkoj paranoji", kazao je Knežević
64 pregleda 0 komentar(a)
Milica Pejanović-Đurišić, Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Milica Pejanović-Đurišić, Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.03.2012. 14:41h

Socijalistička narodna partija (SNP) neće podržati predlog premijera Igora Lukšića da za ministra odbrane bude izabrana Milica Pejanović Đurišić, kazao je poslanik te stranke Milan Knežević.Skupština će se sjutra izjasniti o izboru Pejanović-Đurišić. Knežević je ocijenio da poslednje kadrovske “kombinacije” koje se odnose na funkcije ministra odbrane i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, ukazuju da se unutar Demokratske partije socijalista (DPS) rasplamsava borba klanova “za što bezbjednije početne pozicije u izbornoj godini”.“Izbor Pejanović Đurišić za ministra odbrane, predstavlja Lukšićev odgovor na Đukanovićev (Milo) izbor Bora Vučinića za šefa ANB-a. Tim izborom Lukšić jasno demonstrira nezadovoljstvo zbog sve učestalijeg miješanja Đukanovića u kadrovsku politiku Vlade, koja sve više liči na bespilotnu letjelicu”, kazao je Knežević agenciji MINA.On je podsjetio da je Đukanović prilikom izbora predsjedništva DPS-a izostavio Pejanović Đurišić, ”koja mu je bila jedan od glavnih saveznika za vrijeme raspada jedinstvenog DPS-a”.

“Očekujem da njen povratak na političku scenu dodatno doprinese Đukanovićevoj političkoj paranoji", kazao je Knežević

"Privatni ringišpil"

Prema njegovoj ocjeni, kadrovanja u DPS-u i Vladi podsjećaju na privatni ringišpil nekoliko ljudi u kojima se partijski vojnici smjenjuju zavisno od raspoloženja onih koji su ih “zavrtjeli”.“Dok se građanima toliko vrti u glavi od vladine politike, da više ne mogu ni pratiti crnogorske Monti Pajtonovce. Ono što je sigurno, u poslednjih nekoliko mjeseci u DPS-u je obavljeno više kadrovskih rokada nego na šahovskom prvenstvu”, pojasnio je Knežević.Iz Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene su ranije najavili da neće podržati ovaj predlog.

Ni Pokret za promjene (PzP) neće podržati izbor Milice Pejanović Đurišić za novog ministra odbrane, jer, kako kažu, nije realno da kadrovska rješenja Vlade, za koju u toj partiji smatraju da ne zaslužuje povjerenje, dobiju njihovu podršku.

Bonus video: