Odgovor Čirgiću: Prekršili ste zakon

Gospodine Čirgiću, to nije “propust”, već kršenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa
118 pregleda 9 komentar(a)
Adnan Čirgić, Foto: Savo Prelević
Adnan Čirgić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2013. 09:35h

Javni funkcioner Adnan Čirgić u reagovanju na tekst pod naslovom “Komisija za konflikt interesa konstatovala za 18 funkcionera - Lažirali podatke” navodi da su tekst i oprema napisan u cilju blaćenja i degradiranja njegove ličnosti. Kaže i da je njegov “jedini propust” to što promjenu imovine iznad 5.000 eura nije prijavio u roku od 30 dana.

Gospodine Čirgiću, to nije “propust”, već kršenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Nijesu “Vijesti” konstatovale da ste Vi i ostali funkcioneri prekršili zakon, već Komisija za sprečavanje sukoba interesa koja je to objavila u svom saopštenju, i koja je jedina nadležna za tumačenje ovog zakona, bez obzira šta mislili o njenoj nezavisnosti.

Osim toga i prećutkivanje istine koju je trebalo da saopštite u zakonskom roku, odnosno da ste stekli stan, svojevrsno je lažiranje podataka.

Na osnovu toga što je uz tekst objavljena i Vaša fotografija, koju pominjete tri puta u reagovanju, zaključujete da smo imali zlu namjeru i da insinuiramo.

Jedan od razloga za objavljivanje fotografija je to što smo nečiju morali, kao i činjenica da u posljednje vrijeme nijeste mnogo prisutni u javnosti.

Bonus video: