Milić razgovarao sa Langeom i ambasadorima Fišerom, Braunom i Gasparičem

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ambasadora Italije Mikele Misto i zamjenik ambasadora Njemačke Olaf Poeschke
64 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.05.2013. 17:20h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić razgovarao je sa ambasadorima više zemalja, kao i visokim predstavnikom Evropske komisije, Dirkom Langeom, o otvaranju parlamentarne istrage povodom afere Snimak i ustavnim reformama, saopšteno je iz te stranke.

Milić je danas, na zajedničkom sastanku, čiji je domaćin bio njemački ambasador Pius Fišer, razgovarao sa šefom Odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje, Langeom, ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Sju K. Braun i ambasadorom Slovenije, Vladimirom Gasparičem.

„Na sastanku su razmijenjena mišljenja o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica koje se odnose na rad državnih organa, povodom objavljivanja audio snimaka i transkripta sa sjednica DPS-a – tzv. afera „snimak”, o ustavnim reformama”

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ambasadora Italije Mikele Misto i zamjenik ambasadora Njemačke Olaf Poeschke.

„Na sastanku su razmijenjena mišljenja o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica koje se odnose na rad državnih organa, povodom objavljivanja audio snimaka i transkripta sa sjednica Demokratske partije socijalista – tzv. afera „snimak”, o ustavnim reformama”, kaže se u saopštenju SNP-a.

Na sastanku su, kako se dodaje, razmijenjena mišljenja i o ekonomsko socijalnoj situaciji, posebno sa aspekta nedavno usvojenih zaključaka SNP o Kombinatu aluminijuma Podgorica u Skupštini, kao i o primjeni Zakona o kontroli državne pomoći.

Bonus video: