Ponoš: Odbijamo tvrdnju da nema novca za socijalno ugrožene

Ponoš je kazala da je navodno zalaganje DPS-a za promjenu stanja do kraja ogoljeno i više nema nikakve dileme da je ono samo deklarativno
79 pregleda 8 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Ana Ponoš, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Ana Ponoš, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2013. 14:56h

Poslanici Pozitivne Crne Gore u ponedjeljak će podnijeti nove amandmane na Predlog zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, tražeći veća prava za najugroženije kategorije stanovništva u crnogorskom zakonodavnom okviru.

Sekretar za vanjsku politiku i evropske integracije Pozitivne, Ana Ponoš, navela je u saopštenju da su poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) još jednom tokom rasprava propustili priliku da u praksi pokažu solidarnost sa socijalno najranjivijom kategorijom stanovništva.

Ona je poručila da je time njihovo navodno zalaganje za promjenu stanja do kraja ogoljeno i više nema nikakve dileme da je ono samo deklarativno.

“Želimo da vjerujemo da će članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje ipak smoći snage i hrabrosti da ispred partijske discipline stave brigu o socijalno ugroženim kategorijama”, rekla je Ponoš.

Takođe, ona je pozvala da se Odbor za rodnu ravnopravnost jasno odredi prema tom Predlogu zakona, bez obzira što nije matični odbor, a koji bi trebalo da u tom slučaju stane u zaštitu prava žena porodilja, kao materijalno ugrožene i ekonomski zavisne kategorije u društvu.

“Unaprijed odbijamo odgovor da novca za ove kategorije nema, jer prostora za uštede budžetskih sredstava ima na mnogo drugih mjesta, a na prvom mjestu smanjenjem zloupotreba socijalnih davanja koje su za vladajuću i dobrostojeću klasu postale uobičajena praksa u predizbornim aktivnostima, a o čemu jasno svjedoči i afera Snimak", zaključila je Ponoš.

Bonus video: