Ivančević: Rukovodstvo LP nije doraslo izazovima

Ivančević je kazao da nije zainteresovan ni za jednu visoku funkciju u stranci i za aktivno učešće u izbornom procesu stranke, ali jeste za kadrovsku obnovu stranačkog rukovodstva
441 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Purko Ivančević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Purko Ivančević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.05.2013. 12:12h

Jedan od osnivača Liberalne partje (LPCG) Dragan Purko Ivančević saopštio je da se nikada nije bavio "zakulisnim poslovima u životu, poslu i politici".

On je, u reagovanju na tekst "Vijesti" pod naslovom "Zaratili Popović i Ivančević", kazao da je sve svoje stavove saopštavao „jasno i glasno“ onima koji je trebalo to da čuju i na mjestima gdje je trebalo.

"Tačno je da sam jedan od osnivača LPCG i da sam prije nekoliko mjeseci napustio funkcije u stranci i sada sam član Opštinskog odbora LPCG Budva. Prije podnošenja ostavke u organima stranke sve što sam imao javno sam saopštio na Glavnom odboru stranke i sve to dobro obrazložio Predsjedniku stranke u pismu koje sam mu tom prilikom uputio. Kako ni tada nijesam imao potrebe da upoznajem javnost sa svojim stavovima, to posebno nemam potrebe uraditi sada jer ne želim nijednim svojim potezom nanijeti štetu stranci. Posebno to ne želim uraditi u vremenu kada stranku očekuje Redovna konferencija na kojoj će se izabrati novi organi stranke", naveo je Ivančević u dopisu poslatom "Vijestima".

On kaže da nikada ne bi rušio ono u čijem sam stvaranju učestvovao, "pa samim tim svi moraju znati da ja LPCG želim sve najbolje u budućnosti".

"Da bih od sebe odagnao sve spekulacije javno poručujem da nijesam zainteresovan ni za jednu visoku funkciju u stranci i da aktivno neću učestvovati u izbornom procesu stranke, ali sam svakako zainteresovan za kadrovsku obnovu stranačkog rukovodstva, jer nažalost stanje u stranci je daleko od onog kako bih ja volio da bude", rekao je Ivančević.

Pred LPCG su, prema njegovim riječima, veliki izazovi na njenom pravilnom i potpunom političkom pozicioniranju u novostvorenim uslovima.

"Vrijeme iza nas nedvosmisleno nam pokazuje da ovo rukovodstvo stranke nije doraslo tim izazovima i želim da vjerujem da će novo rukovodstvo u tome uspjeti. Svakako da ću se iskreno radovati svakom kvalitetnom iskoraku LPCG i svi oni koji u tome uspiju imat će moju punu podršku", napisao je Ivančević u reagovanju i pozvao rukovodstvo partije da se pozabavi izvorima iz vrha partije, "jer ovakvim medijskim konstrukcijama nanose veliku štetu stranci u vremenu kada je to najmanje potrebno".

"Vijesti" su objavile da je nikšićki odbor LP juče objelodanio da će na redovnoj izbornoj konferenciji te partije za novog predsjednika kandidovati šefa tog odbora, vlasnika “Mi-rai” grupe koja se bavi proizvodnjom namještaja, Branka Mićkovića.

Izvor “Vijesti” iz vrha LP je rekao da time postaje “sve vidljiviji” sukob između Popovića i preduzetnika, direktora hotela „Queen of Montenegro”, jednog od osnivača LP Dragana Purka Ivančevića.

Bonus video: