Demokrate: U DPS-u postali svjesni da se partija sastoji od pećinskih funkcionera

"Funkcioneri DPS-a nisu pećinski samo s obzirom na trajanje svog političkog djelovanja, već više po tome – po primitivnosti svojih političkih iskaza"
3 komentar(a)
Demokrate, logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 06.07.2018. 15:39h

Sudeći po izjavi poslanika DPS po čijem bi mišljenju neko trebalo da se plaši povratka u Skupštinu, i u DPS postali su svjesni činjenice da se ta partija sastoji od pećinskih funkcionera, usljed čega njihov poslanički klub uistinu djeluje zastrašujuće, navodi se u reagovanju Demokrata na izjavu poslanika DPS-a Mihaila Anđušića.

Anđušić: Demokrate je strah povratka u parlament

"Međutim, funkcioneri DPS-a nisu pećinski samo s obzirom na trajanje svog političkog djelovanja, već više po tome – po primitivnosti svojih političkih iskaza. Ti iskazi obiluju uvredama i neistinama, kakav je slučaj i kod Anđušića, mladog poslanika DPS-a, koji po primitivizmu svog javnog govora nimalo ne zaostaje za svojim starijim kolegama. On je, iako spada među mlađe poslanike DPS-a, veoma brzo savladao vještine izopačene komunikacije koja je karakteristična za retoriku funkcionera vladajuće koalicije, a koja se sastoji u tome da se svojstva kojima je trajno obilježena Demokratska partija socijalista pokušavaju pripisivati njihovim političkim protivnicima", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Na taj način je , tvrde Demokrate, došlo do situacije da ih za tobožnji strah optužuju oni kojima, "po priznanju njihovih funkcionera iz Budve ne basta izaći na izbore ako startuju kao opozicija i koji bi samo da im je da se nekako na pozicije vlasti umuvaju bez izbora, kako su, uostalom na vlast i dospjeli i jednio i mogli dospjeti prije tri decenije."

Za te tri decenije, poručuju iz Demokrata, oni su za plate poslanika uzeli 31 milion eura, za plate javnih funkcionera koje je postaljao DPS 82 miliona , za partiju sa državnog nivoa 54 miliona, za partiju na lokalnom nivou 34 miliona.

"Ukupno: 201 milion eura. Hajde da se zapitamo šta su, plaćajući vas 200 miliona eura, građani Crne Gore dobili zauzvrat?", navode u saopštenju Demokrate.

"Šta, osim štete, bilo koji građanin Crne Gore ima od vašeg dizanja ruku u Parlamentu za sve štetne odluke, kojima je osiromašena naša država i zadužen svaki građanin Crne Gore i njihovi potomci? Toliko koliko su plaćali vaše poslanike u Skupštini Crne Gore, građani su plaćali samo organizatore i učesnike rijeliti šoua, i to nije jedina sličnost jer su i format, primitivnost, vulgarnost, koncept Velikog brata i identični do nerazaznavanja sa onim što ste vi napravili od crnogorske Skupštine. Postoji i jedna bitna razlika: učesnici rijelitija su svjesni da im je osnovna namjena zabavljanje javnosti, dok poslanici DPS-a žive u ubjeđenju da služe nekom višem cilju, što vas sve čini još urnebesnijim. Da zaključimo, Vašem primitivizmu lijeka nema, a svima koji misle da imaju nešto od Vašeg boravka u Skupštini Crne Gore, neka je Bog u pomoći!", navodi se u zaključku saopštenja Demokratske Crne Gore.

Bonus video: