Zaratili Popović i Ivančević

Nije sigurno da će Mićković biti zainteresovan da vodi partiju zbog toga što bi mu ostalo manje vremena da se bavi biznisom
222 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2013. 07:17h

Nikšićki odbor Liberalne partije (LP) juče je objelodanio da će na redovnoj izbornoj konferenciji te partije za novog predsjednika kandidovati šefa tog odbora, vlasnika “Mi-rai” grupe koja se bavi proizvodnjom namještaja, Branka Mićkovića.

To je saopšeno samo nekoliko dana nakon što je stranački šef Andrija Popović-Pura kazao da stranka privremeno prekida saradnju sa Demokartskom partijom socijalista zbog neispunjenog koalicionog dogovora, a kojem su prethodile sve oštrije kritike na račun najjače partije.

Izvor “Vijesti” iz vrha LP je rekao da time postaje “sve vidljiviji” sukob između Popovića i preduzetnika, direktora hotela „Queen of Montenegro”, jednog od osnivača LP Dragana Purka Ivančevića.

Dragan Ivančević

Ivančević je, prema tvrdnjama izvora "Vijesti”, blizak Mićkoviću u LP, ali nije sigurno da će on biti zainteresovan da vodi partiju zbog toga što bi mu ostalo manje vremena da se bavi biznisom.

Taj izvor “Vijesti” je kazao da će sigurno biti više kandidata za predsjednika LP i da bi na Glavnom odboru početkom juna trebalo da se odredi datum održavanja izborne konferencije, vjerovatno u sljedeća dva do tri mjeseca.

U saopštenju nikšićkog odbora se navodi da je potrebno kadrovsko jačanje, osvježavanje i prekomponovanje organizacione strukture LP.

“Bilo bi veoma dobro da na redovnoj izbornoj konferenciji bude što više kandidata za predsjednika partije čije bi programe delegati ocjenjivali i na osnovu toga donijeli odluku o podršci”, navodi se u saopštenju.

Na posljednjem stranačkom kongresu 2009. godine, nakon što je stranka izgubila parlamentarni status, Popović je bio jedni kandidat za predsjednika. Kada je u avgustu odlučio da se priključi koaliciji “Evropska Crna Gora”, Popović je zbog neaktivnosti suspendovao nikšićki odbor i na mjesto vršioca dužnosti šefa odbora postavio Mićkovića, izgleda na urgenciju Ivančevića.

Komentarišući Mićkovićevu kandidaturu, Popović je “Vijestima” kazao da opštinski odbori ne kandiduju, već se za predsjednika mogu kandidovati pojedinci.

Andrija Popović

“Po Statutu LP, svaki član se može kandidovati za predsjednika”, kazao je Popović i dodao da će se izborna konferencija te partije održati u toku godine.

On je ranije juče, komentarišući medijske navode, kazao da neće dozvoliti da dođe do raskola u stranci, kao 2004. godine. Pri tom je mislio na nekadašnji Liberlni savez.

Popović je kazao da su u pitanju pokušaji da se partija destabilizuje i da joj se zadaju bočni udarci. Nakon što je Popović objelodanio da privremeno prekida koaliciiju sa DPS-om, iz najjače partije su saopštili da je u pitanju manji zastoj, koji se odnosi na kadrovski, ne na programski dio obaveza koalicije, te da neće poremetiti temeljnu političku saradnju sa LS.

Iz DPS-a su se u juče oglasili navodeći da su pojedinim strankama nudili saradnju i širili koalicioni kapacitet za dobro Crne Gore i kada im nije bila neophodna njihova podrška za formiranje Vlade Portparol DPS-a Časlav Vešović kazao je da nije neophodno praviti detaljnu analizu da bi došli do zaključka da su uz DPS svi njeni partneri ostvarili političke benefite i zavrijedili trajanje na političkoj sceni.

"Nama je, a sigurni smo i našim partnerima, na prvom mjestu realizacija koalicionog programa, koja treba da obezbijedi veći kvalitet života našim građanima, a samim tim i uspjeh u EU i NATO integracijama. Spremni smo da i dalje dijelimo odgovornost tog zahtjevnog posla uz poštovanje potpisanih sporazuma, u skladu sa propisima i zakonima naše države” zaključio je Vešović.

Galerija

Bonus video: