Promjene u poslaničkom klubu Pozitivne: Tuponja umjesto Ponoš

Generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić predložen je za potpredsjednika, dok će nova šefica medijskog tima biti Nataša Gojković
141 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2013. 07:01h

Predsjedništvo Pozitivne Crne Gore predložilo je sinoć Glavnom odboru da Goran Tuponja zamjeni Anu Ponoš u prvoj rotaciji u poslaničkom klubu stranke, saznaju “Vijesti”.

Prema informacijama “Vijesti” na današnjoj sjednici Glavnog odbora stranke biće predložena i druga promjena u poslaničkom klubu a u parlament će vjerovatno doći i Miloš Konatar, nekadašnji predsjednik mladih Pokreta za promjene.

Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva stranke odlučeno je da, uz Azru Jasavić, novi potpredsjednik stranke bude Mladen Bojanić. Na mjesto generalnog sekretara, koje je pokrivao Bojanić, biće imenovan Tuponja.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz Predsjedništva Pozitivne, Ponoš je napustila klub na lični zahtjev.

“Ponoš je tražila da bude raspoređena na neku od pozicija unutar stranke, a najvjerovatnije će biti predložena za sekretarku za međunarodne odnose. Nju će na mjestu šefa medijskog tima zamijeniti Nataša Gojković, dosadašnja šefica kancelarije Pozitivne u Nikšiću”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Nataša Gojković

Lider Pozitivne Darko Pajović će na današnjoj sjednici Glavnog odbora predložiti da Bojanić, kao potpredsjednik stranke koordinira rad poslaničkih i odborničkih klubova stranke.

Pajović je, tvrdi izvor “Vijesti”, od članova Predsjedništva dobio podršku za nove kadrovske promjene u stranci kako bi Pozitivna spremno dočekala naredne lokalne izbore u Mojkovcu, Cetinju i Podgorici.

“Stranci slijedi i velika rekonstrukcija Predsjedništva, ali nije za očekivati da se to desi na sjednici Glavnog odbora. Vrlo vjerovatno će Pajović to uraditi na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora i time zaokružiti plan o rekonstrukcioji stranke“, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Iz Pozitivne su krajem prošle godine najavljene promjene u stranci kada je Glavni odbor dao Pajoviću odriješene ruke da pristupi personalnim promjenama i sveobuhvatnoj reorganizaciji stranke, nakon što su dešavanja u Nikšiću uzdrmala poziciju najmlađeg parlamentarnog subjekta.

Prvi korak u reorganizaciji bilo je raspuštanje inicijalnih odbora Pozitivne u Nikšiću, Budvi i ostalim gradovima gdje su formirani, i odluka da partija uđe u unutrastranačke izbore na lokalnim nivoima nakon kojih će formirati Opštinske odbore.

Tada je najavljeno i da će u stranci biti personalnih promjena u Predsjedništvu, a izmijenjen je stranački statut kako bi se ukinula pozicija direktora stranke, koju je pokrivao poslanik Srđa Perić.

Pajović je tada dobio odriješene ruke za rotacije na nekim pozicijama u stranci i u poslaničkom klubu, a prvi koraci najavljeni su za maj.

Iako je GO tada jednoglasno odlučio da politički savjet stranke uzme veće učešće u radu Pozitivne, prvi veliki sukob sa tim nestranačkim tijelom Pajović je imao ubrzo nakon ponovljenih lokalnih izbora u Nikšiću, a uoči predsjedničkih izbora.

Galerija

Bonus video: