DPS: Koalicija koja bježi ne nedostaje ni građanima ni Skupštini

Predstavnici Demokrata i pokreta URA napustili su danas konstitutivnu sjednicu Skupštine Glavnog grada i nisu učestvovali u izboru predsjednika lokalnog parlamenta
4 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 06.07.2018. 11:51h

Današnji postupak predstavnika koalicije Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA na konstitutivnoj sjednici Skupštine Glavnog grada pokazatelj je da taj savez nije ozbiljan politički subjekt, smatraju u odboru Demokratske partije socijalista (DPS) u Glavnom gradu.

Predstavnici Demokrata i pokreta URA napustili su danas konstitutivnu sjednicu Skupštine Glavnog grada i nisu učestvovali u izboru predsjednika lokalnog parlamenta.

"Koalicija URA-Demokrate, umjesto preuzimanja odgovornosti za poraz na izborima u Podgorici, za neistine koje su pričali, za još jednu prevaru birača o tome kako imaju prednost, i današnjim postupkom u Skupštini Glavnog grada pokazuju da nijesu ozbiljan politički subjekt, već koalicija koja za svoje neuspjehe krivi sve, od građana, preko medija, do institucija sistema, dakle, sve osim sebe. Oni koji već dvije godine ne idu na posao a primaju hiljade eura mjesečno, isti taj sistem prenose na lokalne parlamente, gdje očekuju odborničku naknadu a ne učestvuju u radu Skupštine, ni njenih tijela, nudeći neodrživa opravdanja. To je njihov odnos prema Podgorici, a građani su ih za to i ocijenili na izborima najnižom ocjenom", navode iz DPS-a.

Demokrate i URA su, smatraju u DPS-u pokazali koji odnos imaju prema Podgorici.

"Oni koji već dvije godine ne idu na posao, a primaju hiljade eura mjesečno, isti taj sistem prenose na lokalne parlamente, gdje očekuju odborničku naknadu, a ne učestvuju u radu Skupštine, ni njenih tijela, nudeći neodrživa opravdanja. To je njihov odnos prema Podgorici, a građani su ih za to i ocijenili na izborima najnižom ocjenom. I bez njihovog prisustva, Skupština Glavnog grada danas je potvrdila da će lokalna uprava da nastavi politiku razvoja Glavnog grada. To je politika koja je i osvojila najveći broj mandata koji smo danas verifikovali. Dakle, građani su nam dali najbolju ocjenu za naš dosadašnji rad, snažno povjerenje i obavezu da i u budućem četvorogodišnjem periodu razvijamo naš Glavni grad kao evropsku, modernu metropolu po mjeri građanina. Svi oni koji ne žele takvu Podgoricu, kao koalicija URA-Demokrate, neće nedostajati ni Skupštini ni građanima Podgorice", stoji u saopšetnju odbora DPS u Glavnom gradu.

Bonus video: