Poslanici DF-a se sastali sa Kukanom: Predstavili zahtjeve sa protesta

Koča Pavlović, ocijenio je da bi krivično procesuiranje afere Snimak u dobroj mjeri spriječilo, kako je naveo, brutalnu izbornu krađu
55 pregleda 7 komentar(a)
Eduard Kukan, Foto: Savo Prelević
Eduard Kukan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2013. 19:16h

Poslanici Demokratskog fronta (DF), koji su članovi crnogorskog dijela Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), upoznali su danas kopredsjednika tog tijela, Eduarda Kukana, sa zahtjevima sa građanskog protesta i saopštili da postoje brojni dokazi o izbornoj krađi.

“Zamjenik predsjednika crnogorskog dijela POSP-a, poslanik Slaven Radunović, upoznao je Kukana sa Ustavnom žalbom DF-a, sa dijelom iz obimnog fonda dokaza o izbornoj krađi, i sa zahtjevima velikog građanskog protesta koji je održan prije sedmicu, koji su uobličeni od čitave opozicije a na čijem dosljednom ispunjavanju insistira DF”, kaže se u saopštenju Fronta.

Član POSP-a, poslanik Koča Pavlović, ocijenio je da bi krivično procesuiranje afere snimak prije predsjedničkih izbora u dobroj mjeri spriječilo, kako je naveo, brutalnu izbornu krađu koja se desila 7. aprila.

“On je ponovio da o krađi postoje brojni dokazi čak i od predstavnika i čelnika Socijaldemokratske partije (SDP), i saopštio činjenicu da formiranje parlamentarne većine za poništavanje izbora u ovom trenutku zavisi upravo od odluke rukovodstva i poslanika SDP”, saopšteno je iz Fronta.

Član POSP-a, Predrag Bulatović, upoznao je Kukana sa, kako je saopšteno, ozbiljnim opstrukcijama na koje opozicija nailazi u svom nastojanju da skupštinske kapacitete angažuje u borbi protiv korupcije.

On je, dodaje se, ponovio opredjeljenje DF-a da se duboka kriza prevaziđe političkim dijalogom uz uvažavanje svih demokratskih mehanizama.

“Članovi POSP-a iz DF-a su upoznali kolegu Kukana sa odlukom rukovodstva da poslanici DF do daljnjega ne učestuje u radu Skupštine Crne Gore, niti njenih radnih i mješovitih tijela”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: