Poša: Želimo Crnu Goru što prije u EU

"Bili ste više od ambasadora. Mi to cijenimo i zato Vas vidimo kao prijatelja Crne Gore“, rekao je Marković
1 komentar(a)
Kristijan Poša, Duško Marković, Foto: Gov.me
Kristijan Poša, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.07.2018. 13:42h

Mađarska želi da vidi Crnu Goru što prije u Evropskoj uniji (EU), poručio je ambasador te zemlje u Podgorici, Kristijan Poša, navodeći da je Crna Gora danas daleko naprednija država nego prije pet godina.

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas u oproštajnu posjetu Pošu.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da je snažna i kontinuirana podrška Mađarske Crnoj Gori u toku učlanjenja u NATO kao i u procesu evropske integracije u značajnoj mjeri i rezultat angažmana Poše.

On je ocijenio da je angažman Poše bio znatno više od protokolarnog i diplomatskog.

"Bili ste više od ambasadora. Mi to cijenimo i zato Vas vidimo kao prijatelja Crne Gore“, rekao je Marković.

Poša se, kako je saopšteno, zahvalio predsjedniku Vlade na povjerenju koje je Crna Gora ukazala Mađarskoj, koja je bila kontakt država tokom integracije Crne Gore u NATO.

„Zato mi taj vaš uspjeh vidimo kao zajednički poduhvat. Kao što smo htjeli da vas što prije vidimo u NATO-u, tako Mađarska želi da vidi Crnu Goru što prije i u EU“, rekao je Poša.

Navodi se da je na sastanku ocijenjeno da su Mađarska i Crna Gora tokom petogodišnjeg mandata Poše značajno unaprijedile odnose, što će biti krunisano predstojećom zvaničnom posjetom mađarskog premijera Viktora Orbana Crnoj Gori.

Marković i Poša su ocijenili da je Crna Gora danas daleko naprednija država nego prije pet godina i da predstavlja odličan prostor za mađarske investitore.

"Treba samo otvoriti oči i vidjeti tu veliku razliku na bolje“, rekao je Poša.

Marković i Poša su razgovarali i o razvojnim projektima, posebno u Sjevernom regionu.

Bonus video: