Lange u službenoj posjeti Crnoj Gori, planiran i sastanak sa opozicijom

Lange je posljednji put boravio u Crnoj Gori zbog afere “Snimak“, kada je rekao da je to pravno i političko pitanje koje treba da se raščisti do kraja
4 komentar(a)
Dirk Lange, Foto: Zoran Đurić
Dirk Lange, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.04.2013. 07:57h

Šef Odjeljenja za Crnu Goru i Hrvatsku u Direktoratu Evropske komisije za proširenje Dirk Lange, boraviće u službenoj posjeti Crnoj Gori, a osim za zvaničnicima, imaće zajednički, neformalni sastanak sa liderima DF-a, SNP-a i Pozitivne Miodragom Lekićem, Srđanom Milićem i Darkom Pajovićem, saznaju “Vijesti”.

Nije poznato zbog čega je Lange tražio sastanak sa tri opoziciona lidera, ali se može pretpostaviti da će biti riječi o razvoju situacijiu vezi sa aferom “Snimak”, izmjenama Ustava, ali i bojkotu parlamenta i protestima na koje zvaničnici EU ne gledaju blagonaklono.

Lange je posljednji put boravio u Crnoj Gori zbog afere “Snimak“, kada je rekao da je to pravno i političko pitanje koje treba da se raščisti do kraja.

Portparol u EK Peter Stano rekao je “Vijestima” da Lange dolazi u Podgoricu zbog priprema akcionih planova za poglavlja 23 i 24.

Izvor “Vijesti”, diplomata iz Odjeljenja za proširenje, kazao je da neće biti puno prilike za komentare oko političkih protesta u Crnoj Gori, jer je posjeta Langea “na tehničkom nivou”.

Najavljeno je da će se Lange sastati sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem i ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem.

Bonus video: